İsrail Kudüs'te 70 Filistinlinin yaşadığı apartmanı yıkacak

Kudüs’teki İsrail belediyesi, 70 kişiden oluşan 10 aileye yaşadıkları apartmanın yıkılacağını tebliğ etti.

İsrail Kudüs'te 70 Filistinlinin yaşadığı apartmanı yıkacak
06 Kas 2021 18:27:59

Kudüs’teki İsrail belediyesi, Et-Tur beldesindeki bir apartmanda yaşayan ve 70 kişiden oluşan 10 aileye yaşadıkları apartmanın yıkılacağını tebliğ etti.

İsrail belediyesinin yıkım kararı verdiği apartmanın sakinlerinden Kudüslü Said Halfavi, kararın kendilerine tebliğ edildiğini ve birkaç gün içinde evlerini boşaltmalarının istendiğini söyledi.

Karara göre evlerini kendi elleriyle yıkmaları gerektiğini ifade eden Halfavi, aksi takdirde apartmanın belediye tarafından yıkılacağını ve yıkım masrafı adı altında 2 milyon şekelden fazla para ödemek zorunda kalacaklarını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre Halfavi, apartmanda yaşayan ailelerin hepsinin ilgili makamlara ruhsat için gerekli belgeleri sunmalarına rağmen İsrail belediyesinin yıkım kararı verdiğini açıkladı.

Apartman sakinlerinin Kudüs kentinde yaşayanların ödediği ve 50 bin şekeli bulan vergileri düzenli olarak ödediklerine dikkat çeken Halfavi, İsrail hükümetinin ve belediyesinin yıkım kararını uygulaması halinde 10 ailenin evsiz kalacağını belirtti.

Evinin İsrail tarafından yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmasının ilk kez olmadığını, 2011’de ve öncesinde aynı gerekçeyle iki evinin yıkıldığını söyleyen Halfavi, “İşgalciler bizim ümitsizliğe kapılmamızı ve Et-Tur’daki topraklarımızı onlara bırakarak Batı Şeria’ya göç etmemizi istiyor” dedi.

Etiketler:   israil


0 Yorum

Yorum Yaz