İsrail polisi Kudüs'te Filistinlilere saldırdı, en az 163 kişi yaralandı

İsrail polisinin Doğu Kudüs'te Filistinlilere saldırısında çok sayıda kişi yaralandı. AA Editörü Turgut Alp Boyraz da plastik mermi ile yaralandı.

İsrail polisi Kudüs'te Filistinlilere saldırdı, en az 163 kişi yaralandı
08 Mayıs 2021 00:47:54

İsrail polisinin Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’daki Filistinlilere saldırıları sürüyor. Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Harem-i Şerif savaş alanına döndü.

AA'nın haberine göre İsrail polisi, ses bombaları ve plastik mermiyle cemaate saldırdı, Filistinli gençler ise taşlar ve cam şişelerle karşılık verdi.

Filistin Kızılay’ından yapılan yazılı açıklamada, Harem-i Şerif’te yaşanan olaylarda 53 Filistinlinin İsrail polisinin müdahalesinde yaralandığı belirtildi.

Mescid-i Aksa’da İsrail polisinin müdahalesi ara ara devam etti, diğer yandan teravih namazı da belirli aralıklarla sürdü. Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer Kisvani, Harem-i Şerif’te yaşanan olayların durdurulması için İsrail polisinden avlulardan çekilme çağrısı yaptı.

SALDIRILAR MAHALLERLERDE DEVAM ETTİ, YARALI SAYISI ARTTI
Polisin Filistinlilere yönelik saldırıları Mescid-i Aksa dolaylarında Şam Kapısı ve Şeyh Cerrah mahallesinde de devam etti. Saldırılarında yaralananların sayısı 163'e yükseldi.

AA EDİTÖRÜ VE MUHABİRİ DE YARALANDI
İsrail polisinin saldırısı sıarasında Anadolu Ajansı’nın (AA) Orta Doğu Editörü Turgut Alp Boyraz da ayağından yaralandı. Harem-i Şerif’teki olayları takip eden Boyraz, İsrail polisinin kullandığı plastik mermiyle vuruldu. Hafif yaralanan Boyraz’a olay yerinde müdahale edildi.

İsrail polisinin müdahalesinde AA foto muhabiri Mostafa Alkharouf da sırtına isabet eden plastik mermiyle yaralandı. AA personelinin hastanede tedavisi sürüyor.

Saldırının ardından iktidar ve diğer siyasi parti temsilcilerininden İsrail polisine tepki geldi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Dışişleri Bakanı Mevlür Çavuşoğlu, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Filistinlilere yönelik saldırılara tepki açıklamaları yapanlar arasında

Etiketler:   Kudüs israil


0 Yorum

Yorum Yaz