İsrail'in Alçak Planı Deşifre Oldu!

İsrail Gizli Servis Bşk. Ayalon 2012'deki bir röportajında; mezhep savaşı çıkararak, Filistin mücadelesini kırmak istedikleri ortaya çıktı.

İsrail'in Alçak Planı Deşifre Oldu!
06 Oca 2016 11:44:17

İsrail Gizli Servis (Shin Bet) Başkanı Ayalon 2012'deki  açıklamaları deşifre oldu.Verdiği röportajda İsrail'in bölgedeki kısa vadeli planlarını açıklayan Ayalon'un hedefindeyse Şii- Sünni çatışması oluşturmak vardı.  Zira Ayalon'a göre ancak böyle bir durumda Filistin'in gücü kırılabilir ve Filistin-İsrail çatışması engellenebilir.

Amy Ayalon açıklamasında Türkiye önderliğinde bölgedeki ülkelerden oluşan bir koalisyon kurma cabasındayız derken "Orta Doğu'nun geleceğini şekillendirmemiz lazım ve bunu yapmak icin Türkiye önderliğinde ve modelliğinde bir koalisyona ihtiyacimiz var" ifadelerini kullandı.

İsrail gizli servis şefi Ayalon kendisini yöneltilen "Oluşturulacak koalisyon neden Türkiye önderliğinde olmalı?" sorusunu "Türkiye'nin yönetim tarzını Orta Doğu'ya model olarak görüyoruz, bu önemli bir nokta" şeklinde cevapladı.

"Şii- Sünni Çatışması Olmalı, Filistin-İsrail Değil"

Shin Set şefi Shalon konuşmasının devamınd Ortadoğu'daki mücadelelere değinerek hedeflerini açıkladı.

"Türkiye önderliğinde oluşacak koalisyona İsrail varlığını kabullendirirsek Orta Dogu'da büyük çatışma ''Sünni-Şii arasında'' olacaktır, ''Filistin-İsrail arasında değil" diyen Ayalon bu durumun İsrail'in işine geleceğini vurguladı.

Ayalon planlarını "Kuracağımız koalisyon ABD ve bizim tarafımızdan destek görecek ve İsrail bölgede kendine tehdit olan unsurlara karşı bir güç oluşturmuş olacak" şeklinde yorumlarken koalisyonun diğer temel yapı taşlarının ise Suud, Ürdün ve Mısır olarak açıkladı.



0 Yorum

Yorum Yaz