İstanbul'da deprem

İstanbul'da merkez üssü Kartal olan bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 3.9 olarak açıkladı.

İstanbul'da deprem
19 Haz 2021 15:49:25

İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nde hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD, saat 15.08'de gerçekleşen sarsıntının büyüklüğünü 3.9 olarak açıkladı.

Kandilli Rasathanesi, depremin büyüklüğünü 4.2 olarak açıkladı.

'Öncü mü değil mi şu an söyleyemeyiz'

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Kandilli Rasathanesi Müdürü Haluk Özener'in "4.2 büyüklüğünde Kartal civarındaki Marmara'da bildiğimiz fayda oldu deprem. Öncü mü değil mi şu an söyleyemeyiz. Ancak ilerleyen saatlerde daha büyük depremler olursa bu yönde bir değerlendirme yapılabilir" dediğini aktardı.

​İmamoğlu: 'Deprem gerçeğinin şehrimizin önemli bir gündemi olduğunu hatırlatması açısından önemli'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, depremle ilgili olarak, "İstanbul’un bugün yaşadığı sarsıntının hiçbir can ve mal kaybına yol açmaması sevindirici ancak depremgerçeğinin şehrimizin önemli bir gündemi olduğunu hatırlatması açısından önemli. Geçmiş olsun İstanbul" dedi. 

Depremuzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Haber Global'de yaptığı açıklamada "17 Ağustos depreminden sonra kuzeye doğru giden hatlarda depremler oldu. Kartal, Tuzla gibi. Yalova-Çınarcık fayını otoyol gibi görürsek bu da kuzeye giden kollarda olan depremlerden biri. Büyük İstanbul depremi Adalar'ın güneyinden geçen fay, onunla ilgisi yok. İkincil kollarda olan depremler. Şehir içinden geçtiği için şiddetinin yüksek hissettik" dedi. 



0 Yorum

Yorum Yaz