İşte Terör Devleti: 'Yahudilerin Ulusal Devleti'

İsrail Yasama İşleri Bakanlık Komisyonu'nun, terör devleti İsrail'i "Yahudilerin ulusal devleti" olarak tanıyan kanun tasarısını onayladığı bildirildi.

İşte Terör Devleti: 'Yahudilerin Ulusal Devleti'
13 Tem 2015 10:13:20

İsrail Radyosu'nun haberine göre Komisyon, Likud Partisi milletvekili Benny Begin'in sunduğu ve terör devleti İsrail'i Yahudilerin ulusal devleti olarak gören kanun tasarısını Knesset'e (İsrail meclisi) sunulmak üzere onayladı.

Kanun tasarısında terör devleti İsrail'in, Yahudi kimliğinin vurgulanmasının yanı sıra özgürlük, adalet ve barış temelleri üzerine kurulu, demokratik bir ülke olarak kabul edildiği iddia edildi.

Kanun tasarısıyla ilgili AA muhabirine konuşan Knesset'teki Arap milletvekili Üsame es-Sadi, "Yasama komisyonunda devletin Yahudi kimliğinin vurgulandığı bu kanunun onaylanması, Araplara karşı ırkçı her türlü kanunu onaylayan sağcı bir hükümetin varlığında garip bir durum değil" dedi.

Sadi, "Araplar olarak, Yahudilerin her şey üzerinde hak iddia etmesini sağlayan ve biz Arapları azınlık haline getiren bu kanunların yürürlüğe girmesine engel olacağız" dedi.

AA



0 Yorum

Yorum Yaz