İtikaf Engeline Bir Yenisi Daha Eklendi! Kocaeli'de 5 Gözaltı!

Günlerdir gündemden düşmeyen itikaf baskınları dur durak tanımıyor! Vatandaşlar bu defa Kocaeli'deki bir camiden ihbar etti; 5 gözaltı var!

İtikaf Engeline Bir Yenisi Daha Eklendi! Kocaeli'de 5 Gözaltı!
10 Mayıs 2021 04:09:08

3 Mayıs Pazartesi gecesi Gaziantep'te başlayıp Türkiye'nin dört bir tarafındaki 22 camiye gerçekleştirilen itikaf operasyonları dur durak tanımıyor! Emniyet güçlerinin, ibadet için camiye giren Furkan Vakfı Gönüllülerine uyguladığı orantısız müdahaleler ve hukuksuz gözaltı işlemleri sıcaklığını korurken günlerdir gündemden düşmeyen olaylara bir yenisi de Kocaeli Gebze'den eklendi.  Bu gece (10 Mayıs) camide itikaf ibadetini gerçekleştiren 5 vatandaş saat 02.00 sularında gözaltına alındı.

İbadeti engellemeye vinçle geldiler!

Sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşıma Furkan Haber'i etiketleyerek emniyetin yaptığı yeni kanunsuzluğu  ifşa eden bir gönüllü, ibadet ettikleri caminin elektriklerini kesmek için vinç getirdiklerini belirtti. Ardından aktarılan bilgiye göre; 5 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi. Olayda son durum şu şekilde:

12 araba sivil polisle gelinen camiden 5 kişi, dışarıdan ise 4 kişi gözaltına alındı. Dışarıdan alınan 4 kişiye sokağa çıkma cezası uygulanıp bırakıldı.

Yaşananlara tepkisiz kalmayan Semra Kuytul Hocahanım sosyal medya hesebından şu ifadeleri kullandı:



0 Yorum

Yorum Yaz