Johnson: Zirve noktasını gördük, hastalık yatay seyre geçti

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkede korona virüsü salgının zirve noktasının aşıldığını söyledi. "Hastalık yatay seyre geçti" diyen Johnson, önümüzdeki haftalarda karantina önlemlerinin hafifletilmesi için kapsamlı bir planın açıklanacağını belirtti.

Johnson: Zirve noktasını gördük, hastalık yatay seyre geçti
01 Mayıs 2020 09:56:29

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ülkesinin korona virüsü salgınında zirve noktasını geride bıraktığını söyledi. Johnson önümüzdeki hafta, okulların açılmasına ve ekonomik faaliyetlerin yeniden başlamasına yönelik kapsamlı bir planı kamuoyuna açıklayacağını duyurdu.

Korona virüsüne yakalanıp iyileşmesinin ardından ilk kez günlük basın brifingini yöneten Johnson, “Hastalık yatay seyre geçti” dedi, açıklayacağı planın işe nasıl gidilebileceğine ve ofislerde çalışma ortamının nasıl daha güvenli olacağına yönelik ayrıntıları da içereceğini belirtti. Hastalığı nedeniyle görevini bir süre yerine getiremediği için özür dileyen Johnson, ‘yokluğunda herkesin iyi iş çıkardığını’ söyledi.

Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) personeline de teşekkür eden Johnson, ülkede korona virüsünün neden olduğu Covid-19 hastalığı nedeniyle ölenlerin sayısının da 24 saatte 676 artarak 26 bin 711’e yükseldiğini açıkladı. İngiltere’de dünden itibaren bakımevlerinde korona virüsünden hayatlarını kaybedenlerin sayıları da açıklanıyor.

‘İKİNCİ VE DAHA BÜYÜK SALGINLA KARŞILAŞMAMALIYIZ’

Johnson’ın ısrarla vurguladığı nokta ise sokağa çıkma kısıtlamaları gevşetilirken, ‘ikinci bir salgın riskinin kesinlikle alınmaması’ gerektiği oldu. Johnson, “Zirve noktasını geride bıraktık. Sanki Alp Dağları’ndaki dev bir tüneli geride bırakmış gibiyiz. Ve şimdi önümüzde parlayan güneş ışığını görüyoruz. Bu noktada kontrolü kaybetmememiz, ikinci ve daha büyük bir dağla karşılaşmamamız hayati önem taşıyor” dedi.

Johnson ayrıca sokağa çıkma kısıtlamalarının kalkmasının ardından da maske takılmasının faydalı olacağını belirterek, “İnsanlar böylece güvenle işe gidebilirler” diye konuştu.

İngiltere’de sokağa çıkma kısıtlamaları 23 Mart’ta açıklanmıştı. Kısıtlamalar daha sonra 7 Mayıs’a kadar uzatılmıştı. 




0 Yorum

Yorum Yaz