Kalın Camlar Ardında Bir Görüş Daha!

501 gündür büyük bir hukuksuzlukla Bolu F Tipi cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hoca, kapalı görüş günü olması sebebiyle eşi Semra Kuytul ile kalın camlar ardında görüştü.

Kalın Camlar Ardında Bir Görüş Daha!
25 Haz 2019 15:31:27

Bugün "kapalı görüş" günü olması sebebiyle Semra Kuytul, Alparslan Hoca ile görüştü. Görüş sonrası cezaevi önünde canlı yayına katılan Hocahanım, Alparslan Hocanın sağlığının ve moralinin iyi olduğunu her hafta olduğu gibi bu haftada cezaevi önünde toplanan sevenlerine selam gönderdiğini belirtti.

Hocaefendinin, günlerini yazarak, okuyarak değerlendirdiğini belirten Hocahanım kendisine yöneltilen “Hocamız gelişen siyasi olaylar hakkında bir yorumda bulundu mu?” sorusunu şu şekilde cevaplandırdı;

“Kendisinin tutukluluğu siyasi sebeplerle olduğu için tabi ki bir şeyler söyledi. İnsanlar susuldukça iyi olacak sanıyor. Halbuki tam tersi susuldukça yanlışlar artıyor; eleştirildikçe yanlışlar azalıyor. Susulunca yanlışı yapmaya devam ediyor. Herkes yanlış deseydi yanlışlar azalacaktı. Susmak zalime de zarar veriyor, mazluma da zarar veriyor. Eleştirmek, doğruyu söylemek, konuşmak zalimin cesaretini kırıyor. Mazlumun da hakkını almasına, doğruların herkes tarafından görülmesine vesile oluyor. Böyle bir yanlış algı yaydılar toplumda. İnsanlara susmak bir marifetmiş gibi gösterilmeye çalışıldı. Her şeye susan, problemsiz vatandaş, iyi vatandaş olarak gösterildi. Halbuki bu yanlışların artmasına sebep oldu. Yanlışların artması da toplumun kötüye gitmesine sebep oluyor. Yani susanlar olarak el birliği ile topluma zarar vermeye devam ediliyor.”

Açıklamasında süreç siyasi olduğu için mahkemelerden de itiraz dilekçelerinden de bir beklentisi olmadığı dile getiren Hocahanım “ Biz sabrediyoruz. Bu süreçte biz bir şey kaybetmiyoruz. Aksine onların kaybı bizim kazancımız oluyor” dedi.


Semra Kuytul Hocahanım'ın bu haftalık Bolu ziyaretine dair sosyal medyada yaptığı paylaşım şu şekilde;

 


 

 



0 Yorum

Yorum Yaz