Kamu borçları için bugün kritik gün

Vergi ödemeleri, SGK yapılandırma, kısa çalışma ödeneği ve daha fazlası. Ekonomiye dair tüm bu başlıklar için bugün kritik bir gün.

Kamu borçları için bugün kritik gün
31 Mar 2021 11:42:56

Kamuya olan vergi ve idari para cezası yapılandırmasının  bozulmaması için 2. taksitin 31 Mart'a kadar ödenmesi gerekiyor. İlk 2 taksitin süresinde ve tam olarak yatırılması şartı bulunuyor.
 
Yapılandırılan borçları için taksitlendirme seçeneğini tercih edenler, 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitte ödeme yapabilecek. Borcun tamamını 31 Mart'a kadar ödeyene peşin ödeme avantajı sağlanacak
indirim sağlanacak. Borçlar uzaktan ya da vergi dairesinden ödenebiliyor.
 
Yapılandırılan borçların, borçlunun tercihlerine göre, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi (www.gib.gov.tr) üzerinden anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartıyla ödenmesi imkanı bulunuyor.
 
Ayrıca borçlar, banka hesabından havale ile yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlarla, vergi tahsiline yetkili bankalar aracılığıyla, vergi dairesi vezneleri aracılığıyla veya PTT Şubelerinden ödenebilecek.
 
SGK prim yapılandırmasının peşin ve ilk taksit  ödemeleri için de son gün 31 Mart 2021
 
Bağ-Kur sigortalılarının daha önceki kanunlarla durdurulan hizmet sürelerine ilişkin prim borcu asılları, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile güncellendi. 31 Mart 2021'e kadar ödemeleri halinde, durdurulan hizmet süreleri ihya edilecek.
 
Geçen yıla ilişkin gelir vergisi beyannamelerinin verilme süresi yarın dolacak. Yıllık gelir vergisi beyannameleri üzerinden hesaplanan gelir vergisi ilk taksitinin yarın gün sonuna, ikinci taksitinin ise 2 Ağustos'a kadar ödenmesi gerekiyor. Mükellefler, beyannamelerini elektronik ortamda verebiliyor ve vergilerini anlaşmalı bankaların kartlarıyla ödeyebiliyor.

Etiketler:   Ekonomi


0 Yorum

Yorum Yaz