Karzai; ABD Bizi Sattı

Afganistan'ın eski Cumhurbaşkanı Hamid Karzai,ABD'nin kendi askeri üslerinin güvenliğini sağladıktan sonra Taliban ile savaşmayı bırakarak kendilerini aldattığını söyledi.

Karzai; ABD Bizi Sattı
23 Şub 2015 17:13:33

 

Afganistan eski Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Kabil'de bir düşünce kuruluşu tarafından düzenlenen "Bölgedeki Şiddet Karşıtı Gelenek: Mahatma Gandi" başlıklı seminerde önemli açıklamar yaptı.

Karzai semirde yaptığı konuşmada ABD ve Pakistan'a çok sert eleştirilerde bulundu. Karzai, "Pakistan, ABD'nin yardımıyla aşırıları önce Sovyetler'e karşı daha sonra da Afganistan ve Hindistan'a karşı bir silah olarak kullandı" dedi. ABD'nin kendilerini kandırdığını öne süren Karzai, kendi askeri üslerinin güvenliği sağladıktan sonra Amerikalılar'ın Taliban ile savaşta kendilerini yalnız bıraktığını söyledi.

Karzai: "Biz cihad ederek ülkemizi özgürlüğüne kavuşturduk. Ama bundan çıkar sağlayanlar ABD, Almanya, Avrupa ve Pakistan oldu. Afganistan acıdan başka birşey kazanmadı"  sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

''ABD ve Avrupanın kendisi ile beraber olduğunu zannedenler ya AHMAKTIR ya da onların ordusunda çalışan gönüllü bir erdir ''

ŞEHİT SEYYİD KUTUB 

 


0 Yorum

Yorum Yaz