Katil İsrail’in Gazze'ye hava saldırısında çoğu çocuk 12 Filistinli daha şehit oldu

Katil İsrail'in Gazze'ye dün düzenlediği hava saldırılarında en az 12 Filistinli daha şehit oldu. Bir mülteci kampının vurulduğu, hayatını kaybedenlerin çoğunun çocuk olduğu belirtiliyor.

Katil İsrail’in Gazze'ye hava saldırısında çoğu çocuk 12 Filistinli daha şehit oldu
15 Mayıs 2021 09:58:34

Katil İsrail'in Gazze'ye dün gece savaş uçaklarıyla düzenlediği hava saldırılarında en az 12 kişi daha şehit oldu. Filistinli sağlık görevlileri, bir mülteci kampındaki evleri vurulan bir kadın ve üç çocuğunun da hayatını kaybedenler arasında olduğunu açıkladı. Anadolu Ajansı ise dün geceki saldırılarda en az sekiz çocuğun şehit olduğunu duyurdu.

'CAMİ DE HEDEF ALINDI'

Filistinli yetkililer, İsrail uçaklarının bir camiyi de hedef aldığını açıkladı. İsrail ordu sözcüsü, bu haberin araştırıldığını söyledi.

İsrail ordusu, dün gece düzenlenen saldırılarda Hamas'a ait bir istihbarat tesisi ile Gazze'nin kuzeyinden roket atılan bazı noktaların hedef alındığını savundu.  

Filistinli grupların hava saldırılarına tepki olarak İsrail topraklarına roket atışı da dün gece boyu sürdü. Sınırın İsrail tarafında Berşeba ve Aşdod kentlerine roketler düşerken, yaralanan olmadığı belirtiliyor.

GAZZE'DE ŞEHİT OLAN FİLİSTİNLİLERİN SAYISI 132'YE YÜKSELDİ

İsrail'in işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs'te bazı Filistinli aileleri evlerinden tahliye edip yerlerine yasadışı Yahudi yerleşimcileri yerleştirme girişimiyle geçtiğimiz hafta patlak veren gerilim beşinci gününü doldurmuş durumda. Filistinli sağlıkkaynaklarına göre, pazartesiden bu yana Gazze'de 32'si çocuk 21'i kadın en az 132 kişi İsrail'in hava saldırılarında şehit oldu. 950 kişi ise yaralandı.

BATI ŞERİA'DA DA 11 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

Öte yandan, İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da da Gazze'de yaşananları protesto eden Filistinlilerle polis arasında yaşanan çatışmalarda dün 11 kişi öldü.

İSRAİL: ROKET ATIŞLARINDA SEKİZ KİŞİ ÖLDÜ 

Roket atışları nedeniyle İsrail'de de biri Gazze sınırında devriye gezen bir asker, ikisi çocuk altı sivil dahil sekiz kişi öldü. İsrail ordusu, ihtilafın başından bu yana Gazze'den 2 binden fazla roket atıldığını, bunların yarısının Demir Kubbe isimli hava savunma sistemi tarafından imha edildiğini, 350'sinin de Gazze sınırları içine düştüğünü açıkladı.



0 Yorum

Yorum Yaz