Kavcıoğlu: Faizi enflasyon üzerinde oluşturmaya devam edeceğiz

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "Enflasyon ve enflasyon beklentileri sıkı bir para politikası duruşu gerektiriyor. Politika faizini enflasyon üzerinde bir düzeyde oluşturmaya devam edeceğiz. Kararlarımızı veri odaklı alacağız. Enflasyondaki düşüşün kalıcılığını sağlayacağız" ifadelerini kullandı

Kavcıoğlu: Faizi enflasyon üzerinde oluşturmaya devam edeceğiz
30 Mar 2021 14:58:17

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, bankanın olağan genel kurulunda konuştu.

Kavcıoğlu'nun konuşmasında öne çıkan mesajlar şunlar oldu:

  • Önümüzdeki dönemde TCMB çatısı altında üzerimize düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getireceğimize inanıyorum.
  • Son 1 yıldır yaşanan pandemi tüm dünyada pek çok şeyin yanında ekonomik anlamda da güçlükler ve belirsizlikler yarattı. 2020 yılının ilk çeyreğinde başlayan ve hastalığının yayılımını engellemek için uygulamaya konulan tedbirler tüm dünyada büyüme performanslarını olumsuz etkiledi.
  • TCMB kanunla belirlenmiş görev ve yetkilileri çerçevesinde para politikası araçlarını etkin şekilde kullanmaya devam edeceğiz. enflasyonu yüzde 5 seviyesine indirme hedefine sıkı sıkıya bağlıyız.
  • Bu hedefe varmak için kararlı ve azimli bir şekilde davranacağız. Elimizdeki araçları bağımsız şekilde kullanmaya devam edeceğiz.
  • Para politikasını sade şekilde uygulamaya devam edeceğiz. Enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama temel hedefi doğrultusunda para politikası araçlarını etkin bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz. Hedeflediğimiz düşük enflasyon ortamının sürdürülebilir büyüme ve istihdam artışı için önkoşul olduğunun farkındayım.
  • Enflasyon ve enflasyon beklentileri sıkı bir para politikası duruşu gerektiriyor. Politika faizini enflasyon üzerinde bir düzeyde oluşturmaya devam edeceğiz. Kararlarımızı veri odaklı alacağız. Enflasyondaki düşüşün kalıcılığını sağlayacağız.
  • Reform paketindeki kazanımların hayata geçirilmesi enflasyondaki kalıcı düşüş için kritik öneme sahip olacaktır.


0 Yorum

Yorum Yaz