'KHK'lılar Buluşması' için Ankara'ya giden gruplara polis müdahalesi

'KHK'lılar Ankara Buluşması'na katılmak için İstanbul'dan Ankara'ya giden grubun otobüsleri polis tarafından Ankara'nın girişinde durduruldu.

'KHK'lılar Buluşması' için Ankara'ya giden gruplara polis müdahalesi
05 Eki 2019 11:30:14

İki saat alıkonulan gruptan bir kişinin gözaltına alındığı ve polisin bazı kişilere fiili müdahalede bulunduğu bildirildi.

Ankara'ya girişlerine polis tarafından izin verilmeyen KHK'lılar daha sonra İstanbul'a geri gönderildi.


Olağanüstü Hal uygulaması çerçevesinde Kanun Hükmünde Kararnameler ile görevlerinden ihraç edilen kamu çalışanlarının 5-6 Ekim tarihlerinde başkent Ankara'da yapmayı planladığı etkinlik valilik tarafından iptal edilmişti.

HDP genel merkezine girişler engellendi

Bu arada HDP Genel Merkezi'ne giden 100 kadar KHK'lı temsilci parti polis barikatını aşıp HDP binasına girdi ve burada sorunlarını dile getirdi. Görgü tanıkları parti binası ve çevresinin polis tarafından çevrildiğini dile getirdi. Bu sırada KHK'lılarla polis arasında çıkan arbedede en az 2 KHK'lı gözaltına alındı.

"KHK'lılar Büyük Buluşması" adındaki etkinlikte, KHK'lıların hukuki açıdan problemleri ve kararnamelerin kişilerde neden olduğu psikolojik ve ekonomik sorunları mercek altına alınacak, "öteki olmak", Hukuk Masası", "Serbest Kürsü", "Örgütle Direnmek", "Hukukla Direnmek" gibi başlıklarla çeşitli oturumların yapılması planlanıyordu.

İptal kararına Saadet Partisi ve HDP'den tepki geldi

Her iki parti de Ankara Valiliği'nin iptal kararının ardından, buluşmanın kendi parti genel merkezlerinde yapması için davette bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hakları ve işleri ellerinden alınmış insanların sesini kısmak için salonları ve meydanları kapatmanız hiçbir şey ifade etmez. Herkes bilmeli ki; Saadet Partisi’nin kapısı başta KHK mağdurları olmak üzere, bütün mağdurlar için sonuna kadar açıktır. KHKlıBuluşması Yasaklanamaz" ifadelerini kullandı.


HDP'den yapılan açıklamada ise, "Toplanmaları yasaklanan KHK’lileri Genel Merkezimize davet ediyoruz" denildi.



0 Yorum

Yorum Yaz