• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Kılıçdaroğlu: Seçim güvenliğini sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu SADAT ve Saray'dır

Kılıçdaroğlu: Seçim güvenliğini sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu SADAT ve Saray'dır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye (SADAT) yaptığı ziyarette bina içerisine alınmadı.

Kılıçdaroğlu: Seçim güvenliğini sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu SADAT ve Saray'dır
13 Mayıs 2022 16:50:19

SADAT’ın kapısının önünde bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a “sen bu kuruluşu hangi gerekçe ile danışman yaptın ve hangi gerekçe ile çalıştın?” diye sordu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, SADAT güvenliklerine Kılıçdaroğlu’nun yetkililerle görüşmek istediğini söyledi. Ancak CHP’liler herhangi bir kimseden görüşme taleplerine ilişkin yanıt alamadı.

SADAT’ın gayri nizami harp eğitimi verdiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Yani sabotaj, baskın, pusu kurma, tahrip, suikast ve tedhiş... Tedhişin bugünkü diliyle Arapça terör olarak tanımlanıyor, Türkçesi de terör. Burası terörist yetiştiren bir kurumdur” diye konuştu.

Seçim güvenliği konusuna değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“CHP bu ülkede demokratik yollarla seçimin yapılması için her türlü çabayı gösterecektir. SADAT gibi kuruluşlar, kim olursa olsun, seçimi gölgeleyecek, seçimin güvenliği sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu burasıdır ve Saray'dır. Bunu bütün Türkiye'ye ve halkımıza açık ve net ifade ediyorum.”

Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce TÜİK, TCMB, Milli Eğitim Bakanlığı ile Et ve Süt Kurumu’na gitmişti. Ancak CHP lideri, bu ziyaretini diğerlerinden farklı olarak önceden bir sosyal medya paylaşımı ile duıyurmadı.

Bunu hatırlatan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Quote Message: Hiçbir şekilde basına bu olayı vermek istemedik. Kişileri de rencide etmek istemedik. Sağlıklı, tutarlı bir şekilde size soru sormak istiyoruz, kim size destek veriyor, kaynaklarınız nedir, kaç kişiyi sabotaj yapmak üzere yetiştirdiniz, bunları öğrenmek istedik ama kapılarını korkudan kapattılar. Ama korkunun ecele faydası yok. Türkiye’de hiç kimse unutmasın, bu ülkede CHP var

Hiçbir şekilde basına bu olayı vermek istemedik. Kişileri de rencide etmek istemedik. Sağlıklı, tutarlı bir şekilde size soru sormak istiyoruz, kim size destek veriyor, kaynaklarınız nedir, kaç kişiyi sabotaj yapmak üzere yetiştirdiniz, bunları öğrenmek istedik ama kapılarını korkudan kapattılar. Ama korkunun ecele faydası yok. Türkiye’de hiç kimse unutmasın, bu ülkede CHP var.



0 Yorum

Yorum Yaz