Kitap Okuyan Müslüman Öğrenciye Şaşırtan Suçlama

İngiltere'de yüksek lisans öğrencisi Faruk, üniversitenin kütüphanesinde terörizmle ilgili kitap okuduğu gerekçesiyle "terörist" olmakla suçlandı.

Kitap Okuyan Müslüman Öğrenciye Şaşırtan Suçlama
25 Eyl 2015 11:20:26

İngiltere'de yüksek lisans öğrencisi Muhammed Umar Faruk, üniversitenin kütüphanesinde terörizmle ilgili kitap okuduğu gerekçesiyle "terörist" olmakla suçlandı. 

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Staffordshire Üniversitesinde terörizm, suç ve küresel güvenlik alanında yüksek lisans yapan Faruk, üniversite yönetimi tarafından IŞİD, El Kaide ve eşcinsellikle ilgili görüşleri hakkında sorgulandı. 

Guardian gazetesine konuşan 33 yaşındaki Faruk, "Kütüphanede akademik bir kitap okuyordum, yanıma yanaşıldı ve birtakım sorular soruldu. İlk önce bunun şaka olduğunu sandım" dedi.

Bu yıl mart ayında gerçekleşen olay sonrası şikayetçi olan Faruk'tan, üniversite yönetimi daha sonra özür diledi. Ancak Faruk, eğitimine Staffordshire Üniversitesi'nde devam etmeme kararı aldı. 

İngiliz hükümeti, "radikalleşmeyi önleme politikası" üniversitelerden, şüphelendikleri öğrencileri ihbar etmelerini istiyor. 

AA



0 Yorum

Yorum Yaz