• Anasayfa
  • DÜNYA Haberleri
  • Kolombiya'da hükümet karşıtı eylemlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 42'ye yükseldi

Kolombiya'da hükümet karşıtı eylemlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 42'ye yükseldi

Ülkede 28 Nisan'dan bu yana devam eden eylemlerde polis şiddeti ve paramiliter faşist grupların saldırısı sonucu en az 42 kişi yaşamını yitirdi.

Kolombiya'da hükümet karşıtı eylemlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 42'ye yükseldi
12 Mayıs 2021 09:47:26

Kolombiya'da vergi reformuna karşı başlayan ve hükümet karşıtı protestolara dönüşen eylemlerde, güvenlik güçlerinin ve paramiliter faşist grupların eylemcilere saldırıları 28 Nisan'dan bu yana devam ediyor. Kitlesel eylemlerde, hayatını kaybedenlerin sayısı 42'ye yükselirken, kayıp kişilerin sayısı ise dün 548 olarak bildirildi.

Protestoların ülke geneline yayılması üzerine Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque'nin, 2 Mayıs'ta geri adım atarak halktan daha fazla vergi toplanması amacıyla hazırlanan vergi reformu yasa tasarısını geri çekme kararı aldıklarını açıklamasına rağmen eylemler artarak devam ediyor. 

Kolombiya Ombudsman Ofisinin, ülkede 14 günü tamamlanan eylemlerle ilgili son güncellemesine göre, 15 kişinin daha protestolarla bağlantılı yaşamını yitirdiği doğrulanarak, can kaybı 1'i polis olmak üzere 42 kişi olarak teyit edildi. Kayıp kişilerin sayısını dün 548 olarak açıklanırken, en çok kayıp vakasının başta başkent Bogota olmak üzere Medellin ve Cali gibi kentlerinde yaşandığı kaydedildi.

YALNIZCA CALİ'DE 17 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ülkede protestoların merkez üssü haline gelen Kolombiya'nın 3. büyük şehri Cali'de, 10 Mayıs'ta protestolara katılanlara destek için yola çıkan ve Jamundi yolunda otobüslerle ilerleyen yerli gruplar, silahlı sivil kişilerce saldırıya uğramış, saldırıda 9 yerli yaralanmıştı. 

Kolombiya medyasında çıkan haberlere göre, kentte protestoların başlangıcından bu yana 17 kişi hayatını kaybetti, 185'i polis, 430 kişi yaralandı.



0 Yorum

Yorum Yaz