Kontrollü normalleşme başladı, istanbul'da trafik yoğunluğu yine arttı

İstanbul'da 'kademeli normalleşme'nin başlamasıyla trafik yoğunluğu yeniden arttı. İBB'nin verilerine göre, trafik yoğunluğu saat 08.00 itibarıyla yüzde 40'a çıktı. Asya kıtasından Avrupa'ya dönüşte de Çanakkale'den feribotla geçişler başladı.

Kontrollü normalleşme başladı, istanbul'da trafik yoğunluğu yine arttı
17 Mayıs 2021 08:58:31

Kademeli normalleşmenin başlaması ile İstanbul'da trafik yoğunluğu da arttı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün Anadolu-Avrupa geçişlerinde sıkışıklık yaşanırken, D-100 Karayolu ve TEM Otoyolunun her iki yakadaki çeşitli noktalarında yoğunluk görüldü. 

17 gün süren kapanmanın ardından işlerine gitmek isteyen vatandaşlar, toplu taşıma araçları ve duraklarda kalabalık oluşturdu.

İBB'nin mobil uygulamasına göre, trafik yoğunluğu saat 08.00 itibarıyla yüzde 40 olarak ölçüldü.

ÇANAKKALE'DE FERİBOT HAREKETLİLİĞİ

Tam kapanma sonrası Asya kıtasından Avrupa'ya dönüşte Çanakkale'den feribotla geçişler başladı.

Vatandaşlar araçlarıyla, Çanakkale, Eceabat ve Lapseki iskelelerinde feribota binmek için sıraya girdi.

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında ulaşımı sağlayan GESTAŞ AŞ, yaşanabilecek yoğunluk nedeniyle seferlerini saatsiz olarak gerçekleştirecek.

Feribotlar vatandaşların mağdur olmaması için doldur boşalt yöntemiyle çalışacak.

KADEMELİ NORMALLEŞME BAŞLADI

Türkiye genelinde 17 günlük 'tam kapanma' saat 05.00 itibarıyla sona erdi. Tam kapanmanın bitmesiyle 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar uygulanacak 15 günlük 'kademeli normalleşme' başladı. 

- Kademeli normalleşme döneminde sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içi saat 21.00-05.00 arasında, hafta sonları ise cuma saat 21.00'de başlayıp Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi saat 05.00'te tamamlanacak. 

- 65 yaş ve üzeri vatandaşlardan iki doz Kovid-19 aşısını yaptıranlar ile 18 yaş altındakiler için sokağa çıkma kısıtlaması olmayacak.

- Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre ve günlerde şehirler arası seyahat serbest olacak.

- Yeme içme yerleri hafta içi saat 07.00-20.00 arasında gel-al ve paket servis, saat 20.00-24.00 arasında ise sadece paket servis olarak hizmet verecek.

- Alışveriş merkezleri hafta içi saat 10.00-20.00 arasında faaliyet gösterebilecek, hafta sonları kapalı olacak.


0 Yorum

Yorum Yaz