Koronavirüsten beter, 3 ayda 808 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti

Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre, son 3 ayda meydana gelen 107 bin 12 trafik kazasında 77 bin 331 kişi yaralandı, 808 kişi ise hayatını kaybetti.

Koronavirüsten beter, 3 ayda 808 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti
12 Eki 2020 09:13:10

Emniyet Genel Müdürlüğü, Trafik Başkanlığı geçen ağustos ayında meydana gelen kazaların Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarına yansıyan görüntülerini internet sitesi üzerinden paylaştı. Emniyet’in verilerine göre son 3 ayda 682’si ölümlü olmak üzere 107 bin 12 kaza meydana gelirken, bu kazalarda 77 bin 331 kişi yaralandı, 808 kişi ise hayatını kaybetti.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Trafik Başkanlığı geçen Ağustos ayında Adana, Adıyaman, Aksaray, Ankara, Balıkesir, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, Kastamonu, Manisa, Muş, Sakarya, Samsun, Siirt, Tekirdağ, Uşak, Van ile Zonguldak da meydana gelen ve KGYS kameralarına yansıyan trafik kazalarına ilişkin görüntüleri ‘hız kurallarına uysalardı, bu kazalar olmayabilirdi' notuyla paylaştı. İnternet sitesinde yer alan görüntülerde sürücülerin aşırı hızlı araç kullanmaları, kavşaklarda geçiş önceliğine dikkat etmemeleri ya da dikkatsizlik sonucu trafik kazalarına karıştıkları görüldü.


Etiketler:   Trafik Kazası


0 Yorum

Yorum Yaz