Kozan Emniyeti'nin Müdahale Ettiği Basın Açıklamasının Metni Yayınladı!

Bugün Kozan'da basın açıklaması yapan Furkan gönüllüleri, polisin haksız müdahalesine maruz kaldı. Furkan vakfı resmi internet sitesinden ise açıklamanın metni yayınlandı.

Kozan Emniyeti'nin Müdahale Ettiği Basın Açıklamasının Metni Yayınladı!
09 Eyl 2020 16:14:07

"Özgürlük yürüyüşü" mahkemesi sonucuna ilişkin Kozan'da basın açıklaması yapan Furkan gönüllüleri, herhangi bir uyarı yapılmaksızın polisin haksız müdahalesine maruz kaldı.

Polis tarafından, basın açıklaması metninin dahi yırtılıp atıldığı arbedede çeşitli hukuksuzluklara imza atıldı.

İşte polis tarafından müdahale edilen basın açıklaması metninin tamamı;

Bugün 9 Eylül 2020 Çarşamba. Kozan Furkan gönüllüleri olarak az önce Kozan 1. Asliye Ceza Mahkemesi’indeki gerçekleşen duruşma hakkında bir bilgilendirme yapmak üzere Millet parkında toplanmış bulunmaktayız. 5 kişinin yargılandığı duruşma 5 kişinin beraatıyla sonuçlandı.

Kıymetli Katılımcılar,

Malumunuz olduğu üzere 30 Ocak 2018’de bir şafak baskını ile gözaltına alınıp 10 gün gözaltında kaldıktan sonra yargısız infazla tutuklanan Alparslan Kuytul Hocaefendi, 2 yıla yakın bir süre Bolu F Tipi Cezaevinde haksız bir şekilde tutuldu. Tutuklu yargılandığı her iki davadan da ilk duruşmalarda tahliye almasına rağmen siyaseten tutuklu kalmasına tüm Türkiye şahit oldu.

Bizler Furkan Gönüllüleri, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin talebeleri ve sevenleri olarak en baştan beri Hocamızı yalnız bırakmadık. Bu süreçte Alparslan Hocaya sahip çıkmak, onu yalnız bırakmadığımızı göstermek ve bu zulmü unutturmamak adına çeşitli pasif eylemlerin yanı sıra özgürlük yürüyüşleri, basın açıklamaları ve adalet bekleyişleri yaptık.

Anayasa’nın 34. maddesinin birinci fıkrasında, “Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir” denilmek suretiyle toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenmesinin izin alma koşuluna bağlanamayacağı açıkça ifade edilmiştir. Anayasal hakkını kullanan insanlara hukuksuz yere dava açmak suretiyle, anayasanın 34. maddesi defalarca ihlal edilmiştir.

Biz de Adana’nın Kozan ilçesindeki Furkan Gönüllüleri olarak anayasal haklarımız çerçevesinde haklı tepkimizi ortaya koyduk. Yapmış olduğumuz pasif eylem sadece üzerinde Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye özgürlük yazan bir atkı ile yine sadece iki kişi olarak yürümekti. Bu masum farkındalık oluşturma çabasından dolayı hakkımızda soruşturma açıldı ve mahkemeye çağrıldık.

ilk duruşmada beraat aldık. Kozan 1. Asliye Ceza Mahkemesinden aldığımız beraat kararı ve almış Türkiye’nin çeşitli illerinde gerçekleşen yürüyüş mahkemelerinde alınan diğer beraatlar, meşru eylemlerimizdeki haklılığımızı bir kez daha izhar etmiş oldu. Toplamda onlarca mahkemeden aldığımız beraat almamız bize yapılanların hukuksuzluğunun ve yapılanların adalete göre değil de siyasete göre olduğunun kanıtıdır.

Kıymetli Kardeşlerim,

Furkan Gönüllülerinin başlattığı meşru mücadeleler, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin şahsında başlatılmış olsa da aslında bütün mazlumların kurtuluşu, İslam ümmetinin ve insanlığın adalet ve huzur içinde yaşaması içindir.

Alparslan Kuytul Hocaefendi, ümmete mal olmuş, İmam-ı Azam ve Ahmet bin Hanbel gibi büyük alimlerin zamanın zalimlerine karşı gösterdiği mücadeleyi gösteren ve İslam’ı yaşayıp daima anlatan bir âlimdir. Korkusuzca yapmış olduğu bütün konuşmaları; dini, vatanı ve tüm Müslümanlar için taşıdığı sorumluluğa dayanmaktadır.

Birçok kez ifade ettiğimiz gibi;

Furkan Gönüllüleri, zalime taraf olmadı olmayacak!

Mazluma sırt dönmedi dönmeyecek!

Hep birlikte adalet ve güven üzere yaşanılabilir bir ülke için Tevhid, Adalet, Hürriyet ve Medeniyet demeye devam edeceğiz...

Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.




0 Yorum

Yorum Yaz