Kozan’da Darp Edilen Furkan Gönüllüsü Yaşadıklarını Anlattı

Kozan’da basın açıklaması sırasında polis tarafından darp edilerek gözaltına alınan Yusuf T. Yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Kozan’da Darp Edilen Furkan Gönüllüsü Yaşadıklarını Anlattı
09 Eyl 2020 22:25:59

Kozan’da bir yıl önce katıldıkları yürüyüş nedeniyle mahkemelik olan Furkan Gönüllüleri gerçekleşen mahkemede beraat aldı. Karar üzerine basın açıklaması yapmak isteyen gönüllüler polis müdahalesi ile karşılaştı. Darp edilen ve ters kelepçelerle Emniyete götürülen gönüllülerden Yusuf T. Yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Sosyal Mesafeye Uygun, Maskeli Basın Açıklaması

Bugün yaşadıklarımı şu şekilde özetleyebilirim; Geçen sene bu zamanlarda özgürlük yürüyüşü gerçekleştiren arkadaşlarımıza dava açılmış ve bugün yapılan duruşmada ise BERAAT KARARI verildi. Bu mahkemeyle ilgili anayasal hakkım olan basın açıklaması için Kozan millet bahçesine gittim. Burada arkadaşlarımla birlikte sosyal mesafeye uyarak ve maskemi takarak basın açıklaması yapmaya başladım. 

Gerekçesiz Darp ve Ters Kelepçe ile Gözaltı

Açıklama devam ederken emniyet yetkilileri hiçbir ihtarda bulunmadan elimdeki mikrofonu zorla aldıktan sonra Basın açıklaması metni olan kağıdı da zorla alarak yırttılar. Hiçbir gerekçe göstermeden arkadaşlarımı darp etmeye başladılar. Kimlik ibraz etmelerini istedikleri arkadaşlarımı daha kimliklerini çıkarmadan darp edip gözaltına almaya başladılar. Bana da hiçbir gerekçe göstermeden ters kelepçe yapmaya çalışıp orantısız güç kullanarak ve hakaret ederek polis otosuna bindirdiler.

Emniyette Tehdit

 Emniyete getirildiğimde arkadaşlarım ters kelepçeyle gözaltına alındığını gördüm. Ters kelepçe takılan bir arkadaşım kelepçeli duramıyorum, açın kelepçeleri demesi üzerine Emniyet yetkilisi sus konuşma istersem sizleri güneşin altında yüzlerini duvara dönük şekilde bekletirim diyerek tehdit etti. Daha sonra yanımıza gelmek isteyen avukatlarımıza izin vermek istemediler. 

Sosyal Mesafeye Uyulmayarak Sağlıkları Tehlikeye Atıldı

Sağlık kontrolü için hastaneye götürdüklerinde hepimizi bir polis otosuna bindirip SOSYAL MESAFEYE uymadılar. Halbuki basın açıklamamızı bu gerekçeyle engellemişlerdi. 

Darp var ama darp raporu yok

Hastanede doktora darp yerlerimizi göstermemize rağmen herhangi bir rapor yazılmadı. Yani hastanede de EMNİYETTE olduğumuzu hissettirdiler. 5 saatlik bir gözaltından sonra ifademizi aldılar. Daha sonra serbest bıraktılar. 

Saatler Sonra Gerçekleşen Basın Açıklaması

Ardından yarım kalan açıklamamızı emniyet binasından 100 metre uzakta GÜVENLİĞİMİZİ sağlamak için gelen emniyet mensuplarının eşliğinde gerçekleştirdik.

İşte o tweetler;




0 Yorum

Yorum Yaz