Lavrov, BM'de konuştu: ABD, Nusra'ya acımamalı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’deki gelişmelerin temkinli iyimserlik için sebep verdiğini belirtti.

Lavrov, BM'de konuştu: ABD, Nusra'ya acımamalı
22 Eyl 2017 12:50:21

Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu kürsüsünden konuşma yapan Lavrov, “Suriye’deki gelişmeler temkinli iyimserlik için sebep veriyor” dedi.

Kazakistan’ın başkenti Astana’da 14-15 Eylül’de yapılan Suriye görüşmelerinde 4 gerilimi azaltma bölgesinin oluşturulması sürecinin tamamlandığını hatırlatan Rus bakan, Suriye’de teröristlerden kurtarılan bölgelere insani yardımın gönderilmesi çağrısında bulunarak, “En acil görevler, insani yardımın çoğaltılması ve kurtarılan toprakların mayınlardan temizlenmesi. Hiçbir ön koşul öne sürülmeden BM’nin lider rolünde yapılması gereken bu süreçlere Suriye ve halkına gerçekten barış dileyen tüm ülkeler katılmalı” diye konuştu.

‘ABD, NUSRA’YA ACIMAMALI’

Öte yandan Lavrov, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun tüm üyelerine Suriye’de Nusra’ya karşı mücadele etme çağrısında bulundu.

Lavrov şöyle dedi: “IŞİD’in Suriye ve Irak’ta geri çekilmesine rağmen bölgenin istikrara ulaşması için çok sayıda ek çabaya ihtiyaç var. Sadece IŞİD değil ABD koalisyonunun nedense acıdığı Nusra’ya karşı da mücadele edilmesi gerektiğini hatırlatıyorum."

Etiketler:   lavrov


0 Yorum

Yorum Yaz