• Anasayfa
  • DÜNYA Haberleri
  • Lindsey Graham: Kürtlere yaptığımız onursuzca, Erdoğan'ın ekonomisini çökerteceğiz

Lindsey Graham: Kürtlere yaptığımız onursuzca, Erdoğan'ın ekonomisini çökerteceğiz

Lindsey Graham: Kürtlere yaptığımız onursuzca, Erdoğan'ın ekonomisini çökerteceğiz
12 Eki 2019 20:52:49

Fox News'a konuşan Graham, "Cehennemden yaptırımlar" tehdidini yineledi ve "Amerikalılar'ın ürettiği F16'ların, Türkiye tarafından Kürtleri bombalamak için kullanılması beni gerçekten sinirlendiriyor" ifadelerini kullandı.

Graham'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

"Her zamankinden daha kaygılıyım. Kürtler gidecek yerleri olmadığı için Esad'la konuşuyor. Türkiye günü kurtarıyor ve, 'Operasyon yaptığımız bölgeler dışındaki IŞİD kamplarını devralmayacağız' diyor. 

Kürt müttefiklerimiz Türkiye tarafından öldürülüyor. Özel Kuvvetler askeri, birlikte savaştıkları Kürtlerin yüz üstü bırakıldığını söyleyerek, kariyerinde ilk kez utanç duyduğunu söylemişti. 

Bugün Kürtlere yaptığımız şey onursuzca ve bizim için tehlikeli çünkü; Türkiye Kuzey Suriye'de, IŞİD'i yenmek için bizimle birlikte savaşan Kürtlerin peşinden gitmeye devam ederse, IŞİD yeniden canlanacak ve İran, Esad bu durumdan en kazançlı çıkanlar olacaktır.

Salı günü Türkiye'ye karşı 'cehennemden yaptırımlar' tasarısı hazırlayacağım ve Erdoğan'ın ekonomisini çökerteceğim. 

Irak'ın nasıl özgürleştirildiğini biliyor musunuz? Kürtler ve Araplar ve Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından sokak sokak, ev ev mücadeleyle özgürleştirildi ve bu sırada birçoğu da hayatını kaybetti.

Şu an 12 bin IŞİD militanı var cezaevlerinde çıkmayı bekleyen. Eğer Trump, Amerika'nın müttefikler olmadan kendini savunabileceğini düşünebiliyorsa, iyi şanslar!"




0 Yorum

Yorum Yaz