Mahkemeden Furkan Gönüllüsü Lehine Karar: Polis Ceza Kesemez!

Adliye önünde Alparslan Hoca'nın mahkeme sonucunu beklediği için polisin para cezası kestiği Furkan gönüllüsü, mahkemeye başvurdu. Adana 5. Sulh Ceza Hâkimliği ise “Polis sadece tutanak tutabilir” diyerek cezanın geçersiz olduğuna karar verdi.

Mahkemeden Furkan Gönüllüsü Lehine Karar: Polis Ceza Kesemez!
07 Tem 2020 10:42:03

Adana 5. Sulh Ceza Hakimliği, Alparslan Kuytul Hoca'ya destek vermek ve mahkeme sonucunu öğrenmek amacıyla adliye önünde bekleyen gönüllüye polis tarafından yazılan cezaların ‘’hukuki olmadığına" karar verdi.

POLİSİN YAZDIĞI CEZA HUKUKİ DEĞİL

Adana 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin ilgili kararında " bu cezaya, emri veren makam tarafından karar verilir. Somut olayda kararın valilik tarafından verilmesi gerekirken idari yaptırım kararının kolluk personeli tarafından verildiği, kabahatler kanununun 32. maddesine aykırı olan bir usul ile idari yaptırım uygulamasının hukuka aykırı olduğu kanaati hâkimliğimizde oluştuğundan para cezasının kaldırılmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

MAHKEMEDEN EMSAL KARAR

Mahkeme'nin verdiği bu karar ile Furkan gönüllüsüne kesilen cezanın iptalinin; emsal karar olması durumunda yüzlerce gönüllüye kesilen hukuki cezalar da iptal edilebilir.

İşte o belge:



0 Yorum

Yorum Yaz