Mahkemeleri Uzatılan Alparslan Hocadan Tepki!

Alparslan Kuytul Hoca, iki yılı aşkın bir süredir devam eden ve bugün nihayete ermesi tahmin edilen mahkemesinin skandal bir gerekçe ile uzatılmasına tepki gösterdi. Alparslan Hoca: "Meşru yollarla mücadele yapmaya devam edeceğiz. Uzattıklarına pişman olacaklar. Duymayanlar da duyacak, tanımayanlar da tanıyacak." dedi.

Mahkemeleri Uzatılan Alparslan Hocadan Tepki!
21 Oca 2020 22:13:19

Alparslan Kuytul Hoca'nın tutuksuz yargılandığı "terör propagandası" davasının bugün görülen 6. duruşması da ileri bir tarihe ertelendi. Skandal bir gerekçe ile uzatılan mahkemede; bugün savcının mütalaasını vererek nihai sonuca ulaşması bekleniyordu. İlk duruşmasından tahliye kararı çıkan, iki yılı aşkın bir süredir devam ettirilen ve her defasında dosyaya yeni eklemeler yapılan dosyaya mahkemeden bir önceki günde mesai saatinden beş dakika önce iki vatandaşın teklifi ile yeni iddialar eklenmesi tepkilerin odağında yer aldı. Duruma tepki gösteren Alparslan Kuytul Hoca'nın mahkeme çıkışında yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar su şekilde:

Bu nasıl bir rezalet?

Alparslan Hoca, " Devlet böyle olmaz. Kendi milletiyle, kendi vatandaşıyla alay etmez. Bugün (21 Ocak 2020) mütalaa verilecekti. Bu uzatılan 6. duruşmaydı. Yoktan, küçük sebeplerle bugüne gelinmişti. Bu yetmedi dün mesai saati bitimine 5 dakika kala (5’e 5 kala) Antep’ten ve Malatya’dan 2 vatandaş; ‘şu konuşmalarında suç içerdiğini düşünüyoruz’ diyerek başvuru yapmışlar. Bundan dolayı mahkeme 6. kez tekrar tehir edildi. Dosyada bir şey olmadığını, bu davanın sonucunun beraat olduğunu çok iyi biliyorlar. Beraat olmasın diye uzattıkça uzatıyorlar"

Kıyamet Günü İki Elim İki Yakanızda Olacak 

Ey bir taraflardan telefon açanlar! Şöyle şöyle yapacaksınız diye talimatlar gönderenler! Ben, Kimsiniz? Neyin nesisiniz? bilmiyorum. Tahmin ediyorum ama şahsınızı tanımıyorum. Ama Allah sizi tanıyor. Melekleri yazıyor. 

Onlar ceza aldırmaya çalışıyorlar. Ceza alamasa bile hiç olmazsa uzasın işkence olsun diyorlar. Kıyamet gününde de bizde aynısını Rabbimizden isteyeceğiz. “Ya Rabbi! Bunlara ceza ver. Ya Rabbi!” Bu yaptıklarını sen biliyorsun. Ya Rabbi! onlara işkenceyi uzat” diyeceğiz. Sen madem ki uzatmaya çalışıyorsun. Bende senin için aynısını Rabbimden isteyeceğim. 

Nasıl bir ülke olduk? Ne hale geldik?

Hâkim bile şaşkın. Ne yapacağını bilemez vaziyette. Kaç defa dedi: “Son dakika da böyle yaptılar. Benim elimden gelen bir şey yok. Ben mecburum, bunu da dosyaya ekleyelim mi eklemeyelim mi diye incelemek zorundayım. Bu işin usulü bu. Dolayısıyla benden kaynaklanan bir şey yok yani” demek istedi. Mahkemede bir an evvel bitirmek istiyor. Mahkemede yıldı usandı. İçinde bir şey yok, görüyorlar. 





1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    ÖZGÜR ERTUL 23 Oca 2020 00:45:26

    SELAM VE DUA İLE , MUVAHHİD VE MÜCAHİT KARDEŞLERİM !..


Yorum Yaz