AFAD: Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem

Merkez üssü Pütürge olan depremin büyüklüğü AFAD'a göre 5.2, Kandilli'ye göre 5.7 olarak gerçekleşti

AFAD: Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem
04 Ağu 2020 13:00:58

Malatya'nın Pütürge ilçesinde Kandilli'ye göre 5.7, AFAD'a göre 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Malatya Valisi Aydın Baruş, "Jandarma ve AFAD ekipleri mahallelerle iletişim kuruyor. Şu ana kadar yansıyan olumsuzluk yok" açıklamasında bulundu.

Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat da 5 Haziran'da 5 büyüklüğünde gerçekleşen depremde ağır hasar gören binaların yıkıldığını duyurdu. Bu binaların daha önce boşaltıldığını ifade eden Polat, "Binalarda hasar var, şu ana kadar herhangi bir can kaybı yok" dedi.

AFAD'dan yapılan açıklamada da, "Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" denildi.

İçişleri Bakanı Soylu'dan açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan da depreme ilişkin, "Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 12.37'de 5,2 büyüklüğünde gerçekleşen depremde valiliğimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde hasara yönelik ihbar yok. Taramalara AFAD ekipleri ve Jandarmamız tarafından devam ediliyor" açıklaması geldi.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Pötürge olan 5,2 büyüklüğündeki deprem yerin 7 km derinliğinde meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'ne göre ise deprem 5,7 büyüklüğünde olurken, yerin 5 km derinliğinde oluştu.

Deprem, Elazığ, Antep, Diyarbakır ve Urfa'dan da hissedildi.


Etiketler:   deprem


0 Yorum

Yorum Yaz