• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Mardin'de "Özgürlük Yürüyüşü" Yaparken Hukuksuzca Gözaltına Alınan 39 Furkan Gönüllüsü Hakkında KYOK Verildi!

Mardin'de "Özgürlük Yürüyüşü" Yaparken Hukuksuzca Gözaltına Alınan 39 Furkan Gönüllüsü Hakkında KYOK Verildi!

Mardin'de Özgürlük Yürüyüşü yaparken hukuksuzca gözaltına alınan 39 Furkan Gönüllüsü hakkında "Kovuşturmaya yer olmadığı kararı" verildi.

Mardin'de "Özgürlük Yürüyüşü" Yaparken Hukuksuzca Gözaltına Alınan 39 Furkan Gönüllüsü Hakkında KYOK Verildi!
04 Mar 2022 20:28:23

Mardin'de 39 Furkan Hareketi Gönüllüsü, haksız tutukluluğu devam eden 8 Furkan Gönüllüsü arkadaşları için 9 Ocak tarihinde "Adalet ve Özgürlük Yürüyüşü" eylemi düzenlemişti.

Anayasal haklarını kullanarak gerçekleştirdikleri protesto eylemi esnasında Mardin Emniyeti tarafından 23 erkek, 16 kadın, çocuklarıyla beraber hukuksuzca gözaltına alınmıştı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı soruşturma kapsamında verilen kararda; Şüphelilerin polise mukavemet gösterme gibi herhangi bir görüntülerinin olmadığının anlaşılması, şüphelilerin alınan ifadelerinde anayasal haklarını kullanmak için olay yerine gittiklerini, dağılmamakta israr etmediklerini beyan etmeleri ve tüm dosya kapsamı nazara alındığında, şüphelilerin olay sırasında zor kullanmaya rağmen dağılmamakta ısrar ettiklerine dair tespit ile delillerin bulunmadığı,

yine soruşturma konusu olayda grup içerisinde yer almaktan başkaca suç unsuru oluşturabilecek eylemi tespit edilemeyen şüphelilerin kanunun maddesinde belirtilen şekilde Kanuna aykırı olarak yapılan gösteriyi düzenledikleri, yönettikleri veya düzenleyen ve yöneten kişilerin suç unsuru oluşturabilecek fiillerine iştirak ettikleri yönünde haklarında kamu davası açmaya yarar nitelikte kesin ve inandırıcı bir delil elde edilemediği, kaldı ki atılı suçların unsurları itibarı ile de oluşmadığı anlaşılmakla:

Kamu adına KOVUŞTURMA YAPILMASINA YER OLMADIĞINA,

Kararın bir suretinin şüpheli Habip G...l'e ve diğer şüpheliler müdafisine tebliğine,

Kararın bir suretinin 5320 sayılı tasanın 16. maddesi uyarınca Mardin 11 Emniyet Müdürlüğüne gönderilmesine, Adli emanetin 2022/101 sırasında kayıtlı bulunan ve herhangi bir suç unsuru taşımadığı anlaşılan emanet esyaların karar kesinleştiğinde sahibine ifadesine,

tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Mardin Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz yolu açık olmak üzere; 5271 sayılı CMK'nin 172 ve 173. maddeleri gereğince karar verildiği aktarıldı.

İlgili Haber:

Mardinli Furkan Gönüllülerinin Düzenlediği "Özgürlük Yürüyüşü"ne Polis Müdahalesi! Mardinli Furkan Gönüllülerinin Düzenlediği "Özgürlük Yürüyüşü"ne Polis Müdahalesi!



0 Yorum

Yorum Yaz