• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Mavi Marmara Mağdurlarının Avukatı Sönmez: İstinaf Başvurumuz Reddedildi, Hukuksuzluğun Dibi!

Mavi Marmara Mağdurlarının Avukatı Sönmez: İstinaf Başvurumuz Reddedildi, Hukuksuzluğun Dibi!

Avukat Sönmez, Siyonist işgal rejimin aleyhine açılan davanın düşürülmesi ardından yapılan istinaf başvurusunun reddedildiğini duyurdu. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı tepki dolu açıklamasında, kararın utanç vesilesi olduğunu söyleyen Sönmez, bu kararı da temyize taşıyacaklarını bildirdi.

Mavi Marmara Mağdurlarının Avukatı Sönmez: İstinaf Başvurumuz Reddedildi, Hukuksuzluğun Dibi!
17 Kas 2021 22:21:30

Mavi Marmara Mağdurlarının Avukatı Gülden Sönmez, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı iletide, katil rejim İsrail aleyhine açılan Marmara Ceza Davası'nın düşürülmesi sonrası yapılan başvurunun reddedildiğini duyurdu. Duruma tepki gösteren Sönmez, "İsrail'in taleplerini harfiyen yerine getirme konusunda yasama, yürütme ve yargının sıraya dizildiğini ifade ederek şu cümleleri kaydetti:

" 1. Mavi Marmara Ceza Davası’nın düşürülmesinin ardından yapmış olduğumuz istinaf başvurumuz reddedildi. Hukuksuzluğun dibi. Gelin görün ki; İsrail’in taleplerini harfiyen yerine getirme konusunda sıraya dizilmiş yasama, yürütme ve yargı. YAZIK! ÜLKEYE YAZIK!

2. Gerekçelendirme zahmeti bile duymayan bu karar TBMM’de İsrail anlaşmasını savunanlarla aynı yerde duruyor. Vallahi utanç vesilesi. Bize göre sorun yok. Başımız dik, hakkı savunduk. Ama siz ahirette şehitlerin yüzüne nasıl bakacaksınız? Bir de ilahi mahkeme var.

3. İsrailli katiller, sayenizde elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Siz davayı düşürünce katillere vurun emrini veren bakan oldu. Hatta ilk kurşunları sıkan askerlerden birisi film yapacakmış "biz değil Mavi Marmarayla gelenler katil" diye. Şaşırmadık. Bu onların "normali".

4. Bizim normalimiz de şu; yönetenlere, önlerine gelen metinleri oylayanlara, oylamaya katılmayıp itiraz da etmeyip bizi kandırdıklarını sananlara, yargı süreçlerinde hukuk kurallarına değil Ankara'ya bakanlara "yanlışlarını" haykırarak hukuk mücadelesine devam etmek. 5.Bu kararı da TEMYİZ EDECEĞİZ. Siz anlamadınız ama İsrail vazgeçmeyeceğimizi iyi biliyor. Siz aradan çekilin. İsrailli katilleri affetmek anlamına gelen bu ayıbınızdan dönün. Gölge eden, engel olan vebalini taşır, karşılığını bulur MAVİ MARMARA DAVASI MAZLUMLARIN DAVASIDIR."



0 Yorum

Yorum Yaz