Mazluma Kimlik Sormayan Furkan Gönüllüsü Gençler Umut Oldu

Gaziantep Üniversitesinde okuyan bir grup Furkan Gönüllüsü genç, 'yapılan zulümlere karşı meydanlardayız', mesajı vermek için üniversite önünde eylem yaptı.

Mazluma Kimlik Sormayan Furkan Gönüllüsü Gençler Umut Oldu
25 Eki 2019 19:55:33

Ülkemizde devam eden haksız yargılamalara karşı farkındalık oluşturmak isteyen öğrenciler, taraf gözetmeksizin tüm mazlumlar için adalet isteminde bulundu.

Alparslan Hoca'nın tutukluluğundan, zindanda bulunan bebeklere, KHK ile yargılananlardan, harbiyeli öğrencilere, cumartesi annelerine kadar zulme uğrayan her kesim için adalet sorgulaması yapan gençlerin pasif direnişleri sosyal medyada taktirle karşılandı.

Gençler, gerçekleştirdikleri eylemde çeşitli pankartlar açarak şu ifadelere yer verdi;


Cumartesi Anneleri ne zaman adalete kavuşacak?

Zulme Karşı Meydanlardayız!

Harbiyeli Öğrenciler Neden Müebbet Aldılar?

Alparslan Kuytul Neden Tutuklu?

Zulme Neden Sessiz Kalıyorsunuz?

Neden Fikirler Hapsediliyor?

864 Bebek Neden Zindanda?




Hemen her gün farklı bir eylemle meydanlara inen Furkan Gönüllüleri daha önce yapmış oldukları "Doğ Adalet" isimli etkinlikleriyle yetkililere seslenmiş, mağduriyetlerin bir an önce giderilmesini talep etmişti.

Adana, Ankara, Diyarbakır, Gaziantep, Konya, Niğde, Kırıkhan ve Kocaeli'de yüzlerce Furkan gönüllüsünün katılımıyla yapılan basın açıklamalarında; haksız tutukluğu devam eden İslam alimi Alparslan Hocaya, tutsak bebeklere, harbiyeli öğrencilere, 28 Şubat ve KHK mağdurlarına, Cumartesi annelerine ve ülkede adaletsizlikten muzdarib herkes için #DoğAdalet temasıyla yetkililere çağrıda bulunmuşlardı.








Resim

Resim

Resim

Resim

ANKARA

Resim

DİYARBAKIR

Resim

NİĞDE

Resim

KIRIKHAN

Resim

KOCAELİ

Resim

KONYA

Resim

GAZİANTEP

Resim

Resim





0 Yorum

Yorum Yaz