MEB yüz yüze eğitim ve sınavların detaylarını açıkladı

MEB de bugün kapsamı genişletilen yüz yüze eğitim ve sınavlarla ilgili ayrıntıları açıkladı.

MEB yüz yüze eğitim ve sınavların detaylarını açıkladı
03 Mar 2021 20:13:44

Türkiye’de Pazartesi günü yapılan kabine toplantısında illerin dört risk grubuna ayrılması ve her risk grubuna göre farklı önlemler uygulanmasına karar verildi.

MEB de bugün kapsamı genişletilen yüz yüze eğitim ve sınavlarla ilgili ayrıntıları açıkladı.

MEB’den yapılan açıklamaya göre şu kararlar alındı:

Bütün risk gruplarında ilkokullarda haftada iki gün yüz yüze, üç gün uzaktan eğitim yapılacak.
Bütün risk gruplarındaki illerde bulunan ilkokullardaki 1. sınıflarda Türkçe, matematik ve hayat bilgisi, 2. sınıflarda Türkçe, matematik ve hayat bilgisi ve yabancı dil, 3. sınıflarda Türkçe, matematik, hayat bilgisi, yabancı dil ve fen bilimleri, 4. sınıflarda Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi yüz yüze yapılacak.
Düşük ve orta riskli illerde bulunan ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarında haftada iki gün yüz yüze, üç gün uzaktan eğitim gerçekleştirilecek.
Bu sınıflarda Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri yüz yüze eğitimle olacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise bu sınıflarda sadece uzaktan eğitim yapılacak.
Düşük ve orta riskli illerde bulunan imam hatip ortaokullarının 5, 6 ve 7. sınıflarında haftada iki gün yüz yüze ve üç gün uzaktan eğitim yapılacak. Bu sınıflarda Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi, Kur'an-ı Kerim ve Arapça dersleri yüz yüze yapılacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise bu sınıflarda sadece uzaktan eğitim gerçekleştirilecek.



0 Yorum

Yorum Yaz