• Anasayfa
  • EKONOMİ Haberleri
  • Merkez Bankası'ndan döviz ve altın açıklaması: Aşırı oynaklığın azaltılması için tüm araçlar kullanılacak

Merkez Bankası'ndan döviz ve altın açıklaması: Aşırı oynaklığın azaltılması için tüm araçlar kullanılacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), döviz ve altın fiyatlarında yaşanan artışla ilgili olarak "Aşırı oynaklığın azaltılması için tüm araçlar kullanılacak" dedi.

Merkez Bankası'ndan döviz ve altın açıklaması: Aşırı oynaklığın azaltılması için tüm araçlar kullanılacak
06 Ağu 2020 17:45:13

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)döviz ve altın fiyatlarındayaşanan artışla ilgili olarak bir açıklama yayınladı. 

"Uygulamaya alınan mali ve parasal politikalar küresel salgın hastalığınTürkiye ekonomisi üzerindeki etkilerinin sınırlandırılmasında ve üretken kapasitenin korunmasında başarılı olmuştur" denen açıklama şöyle devam etti:

"Son dönemde açıklanan veriler iktisadi toparlanmanın güç kazandığına işaret etmektedir. Bu bağlamda Ağustos başı itibariyle iktisadi faaliyetteki normalleşme süreciyle birlikte, hedefli ilave likidite imkânları kademeli olarak azaltılacaktır. Öte yandan, piyasalarda oluşan fiyat gelişmeleri yakından izlenmektedir. Merkez Bankası, fiyat istikrarı ve finansal istikrar temel amaçları çerçevesinde, elindeki bütün araçları piyasalardaki aşırı oynaklığın azaltılması doğrultusunda kullanacaktır."



0 Yorum

Yorum Yaz