Mersin'de Ramazan Brandası Asan Vatandaşlara Ceza

Koronavirüs kapsamında alınan önlemler sonucunda camilerin toplu ibadete kapatılması sebebiyle Ramazan ayının sönük geçmesini istemeyen vatandaşlar, Ramazan ayını hissettirmek için branda astı. Brandayı kaldıran Mersin polisi vatandaşlara da izinsiz olduğu gerekçesiyle para cezası keserek yaklaşık iki saat gözaltında tuttular.

Mersin'de Ramazan Brandası Asan Vatandaşlara Ceza
07 Mayıs 2020 16:57:39

“Hoş geldin rahmet ayı Ramazan” brandası ile yaşadığı şehirde Ramazan coşkusunu hissettirmek isteyen iki vatandaşa izinsiz olduğu gerekçesiyle Mersin polisi tarafından para cezası kesildi ve yaklaşık iki saat gözaltında tutuldular. 

On bir ayın sultanı olarak adlandırdığımız Ramazan ayı bu yıl Koronavirüs kapsamında alınan tedbirler sebep gösterilerek sönük bir şekilde yaşanmaktadır. Teravih ve mukabele gibi toplu ibadetler tedbir kapsamında yasaklanırken her yıl Ramazan ayına özel hazırlanan camilerin mahlasları da bu yıl boş kaldı. 

Müslümanlar için rahmet vesilesi olan Ramazan ayının sönük bir şekilde karşılanmasını istemeyen Mersinli iki vatandaş “Hoş geldin rahmet ayı Ramazan” yazılı branda asarak halka Ramazan ayını hissettirmek istedi. 

Ancak astıkları branda emniyet güçleri tarafından toplanırken yaklaşık iki saat gözaltında tutularak para cezası kesildi.

Ramazan ayı ile ilgili astığı branda sebebiyle iki saat gözaltında kalan vatandaşlara kesilen ceza tutanağı şu şekilde;



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    08 Mayıs 2020 20:11:24

    abdullah öç alan ın probogandasını yapanlara lgbt eylemi yapanlara istanbul anlaşmasına ses çıkarmayanlarada ceza kessinlerde görelim vede taktir edelim


Yorum Yaz