Mescid-i Aksa Nöbetine Siyonist Saldırı Başladı: Direniş Sürüyor

Filistinliler Mescid-i Aksa'ya baskın yapmak isteyen fanatik Yahudilere karşı taş ve barikatlar kurarak önlemler almıştı. İşgal güçleri Mescid-i Aksa’nın Meğaribe Kapısından içeri girerek Filistinlilere müdahaleye başladı. Baskına karşı yapılan Aksa savunması sonucunda bazılarının durumu ağır olmak üzere 215 Filistinli yaralandı.

Mescid-i Aksa Nöbetine Siyonist Saldırı Başladı: Direniş Sürüyor
10 Mayıs 2021 11:41:11

Filistinliler Mescid-i Aksa 'ya baskın yapmak isteyen Siyonist Yahudilere karşı taş ve barikatlar kurarak önlemler aldı. Aksa’nın çevresinde bulunan tüm kapıların girişlerine taşlar yığan Filistinli gençler, gazlı müdahaleye karşı herkese yüz maskeleri dağıttı. Ayrıca sağlık ekipleri Mescid-i Aksa’nın dört bir yanında konuşlandı.

Yaşlılar ve hastaların camiden ve bölgeden çıkarıldığı aktarılırken, planlı ve programlı bir teyakkuz durumu olduğu belirtildi.

İsrail işgal güçleri, Mağaribe kapısında ve Mescid-i Aksa'nın surlarının üstünden Filistinlilere saldırıya geçti.

İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’da çatışmalar yaşanmaya başladı.

Mescid-i Aksa'da bulunan Filistinli Müslümanlara saldıran işgalci güçlerin plastik mermiler, gaz ve ses bombaları kullandıkları görüldü.

Mescid-i Aksa’da Çok Sayıda Yaralı Var

İsrail işgal güçlerinin ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya başlattığı saldırıda çok sayıda yaralı olduğu aktarıldı.

İşgalciler, kutsal mekana giriş ve çıkış kapılarını kapattı.

Yaralılar Kıble Mescidi’ne taşındı.

İşgalciler Kıble Mescidini de Bastı

Siyonist askerler yaralıların taşındığı Kıble Mescidi’ni de bastı.

Mescide gaz bombaları atıldı.

Yaralıların taşınmasını engelleyen işgalci güçler sebebiyle şu ana kadar 3 yaralı ambulansa taşınabildi.

Yaralı Sayısı 215'e Yükseldi

İsrail işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’daki saldırılarında bazıları ağır olmak üzere, yaralananların sayısı 215’e yükseldi.

İsrail İşgal Güçleri: Baskın Planlandığı Gibi Yapılacak Demişti

İşgalci İsrail’in Emniyet Müdürü “İşgal altındaki Kudüs'ün tamamında yerleşimciler tarafından yapılacak toplu baskının planlandığı gibi devam etmesini umduğunu ve bunu sağlamak için elinden geleni yaptığını söylemişti.

Kudüs'ün doğusunun işgalini kutlamak için her yıl fanatik Yahudiler tarafından düzenlenen baskın, genellikle Şam Kapısı üzerinden Eski Şehir ve Şeyh Cerrah mahallesine ve Müslüman Mahalleleri üzerinden mübarek Mescid-i Aksa’nın yanında bulunan Burak Duvarı'na kadar oluyor.

İşgal altındaki Filistin'in başkentinde, özellikle Şeyh Cerrah mahallesinde bulunan Filistinlileri tahliye ederek yerlerine Yahudi yerleşimcileri koyma planları ile son üç gündür artan gerginlik sürüyordu.

İşgalci İsrail güçleri, Mescid-i Aksa ve çevresinde ibadet edenlerin yanı sıra Şeyh Cerrah mahallesi sakinlerine de saldırmaya devam ediyor. Düzenlenen saldırılar yaklaşık 300 Filistinli yaralanmasına neden olmuştu.

İsrail Basını Yürüyüşün İptal Edildiğini İddia Etmişti

İsrail gazetelerinden Maariv'in iddiasına göre "Durumu değerlendiren Emniyet Genel Müfettişi bugün yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya "saldırmasına" izin vermemeye karar verdi” açıklaması yapılmıştı. Ancak Mescid-i Aksa’ya karşı müdahale gerçekleşti.

Kudüs Muhafızları: Okçular Tepesini Terk Etmeyeceğiz!

Filistinliler bu tür caydırıcı oyunlara karşı Mescid-i Aksa’yı terk etmedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Kudüs Muhafızları, “Okçular tepesini terk etmeyeceğiz!” dedi.

Yahudiler Mescid-i Aksa Kapısında!

Gece boyu Burak Duvarında ayin yapan Siyonist Yahudiler, Mescidi Aksa’nın Mağaribe kapısında toplandı. Baskın için kapıların açılmasını bekliyorlar.

İsrail basını tarafından ortaya atılan iptal iddialarına rağmen işgal güçlerini korumak için Mescid-i Aksa'nın kapılarından biri olan Meğaribe Kapısı'nda yüzlerce yerleşimci toplandı. Ardından Meğaribe kapısından içeri giren işgalci güçler Mescid-i Aksa’da bulunan Filistinlilere saldırdı.



0 Yorum

Yorum Yaz