Mescid-i Aksa’da Ramazan ayının son cuma namazı! 70 bin kişi saf tuttu

Siyonist İsrail'in işgali altındaki Kudüs'te Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’da Ramazan ayının son cuma namazına 70 bin kişi katıldı.

Mescid-i Aksa’da Ramazan ayının son cuma namazı! 70 bin kişi saf tuttu
07 Mayıs 2021 17:22:35

Siyonist İsrail'in işgali altındaki Filistin'de bu yıl Ramazan ayı provokasyon ve şiddet olaylarıyla geçti. Filistinlilere her akşam teravih namazı sonrasında saldırı düzenleyen Siyonist güçleri, yüzlerce Filistinlinin yaralanmasına, biri kadın ve biri de 16 yaşındaki çocuk olmak üzere en az 4 Filistinlinin ölümüne neden oldu. 

SİYONİSTLER RAMAZAN AYINDA SALDIRILARINI ARTTIRDI

Şeyh Cerrah Mahallesinde 7 Filistinli ailenin evlerinden zorla çıkarılmasını protesto eden Filistinliler Siyonist İsrail'in zorbalığı ile karşı karşıya kaldı. İnsanlık dışı muameleler ile gözaltı uygulaması yapan Siyonist askerleri bir Filistinli genci, ABD polisinin George Floyd'a yaptığı gibi boğmaya çalıştı. Siyonist askerinin dizi altındaki Filistinli genç, "Beni boğuyorsun, nefes alamıyorum" diye haykırdı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da Siyonist İsrail'in baskını sonucunda 16 yaşında futbolcu olma hayalleri kuran Filistinli çocuk Yusef Muhammed, Siyonist kurşunların isabet etmesiyle şehit oldu. 

Siyonist İsrail'in askerlerinin, ellerinde hangi silah ve mühimmat olursa olsun Müslümanlardan korktuğunu tüm dünyaya gösteren 60 yaşındaki Rihab Muhammed Musa Zalul da yine Siyonist kurşunuyla şehit düştü.

Bugün ise yine Batı Şeria'da saldırı gerçekleştirdiği bahanesiyle Siyonist askerleri 1 Filistinliyi yaraladı, 2 Filistinliyi ise şehit etti.

FİLİSTİN SEÇİMLERİNİ SABOTE ETTİLER

Filistin'de 15 yıl aradan sonra ilk kez yapılacak seçimler Siyonist İsrail'in baskısı nedeniyle iptal edildi. İsrail'in Filistin'in başkenti Kudüs'te seçimlere engel olması sonucunda, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, "Kudüs olmadan seçim olmaz" diyerek 22 Mayıs’ta yapılması planlanan seçimleri erteledi.

SON CUMA NAMAZINDA 70 BİN FİLİSTİNLİ AYNI ANDA SAF TUTTU

Ramazan ayında Siyonist İsrail'in provokasyonlarıyla mücadele eden Filistinliler son cuma namazında Mescid-i Aksa'ya akın etti. Binlerce Filistinli cuma namazı için Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’ya gitti.

Siyonist İsrail’in tüm kısıtlamalarına rağmen Ramazan ayının son cuma namazın 70 bin kişi ile kılındı.

Mescid-i Aksa’da cuma namazını eda eden Filistinliler, daha sonra Filistin bayrakları açarak İsrail güçlerinin uyguladığı zulmü protesto etti. "Vatanımızı terk etmeyeceğiz" sloganı atan Filistinliler, İsrail işgalinin son bulmasını istedi.



0 Yorum

Yorum Yaz