MHP'li başkanı yolsuzlukla suçlayan 3 MHP'li partiden atıldı

Çorum İskilip ilçe belediyesinin MHP’li başkanı Ali Sülük hakkında "usulüne uygun olmayan iş ve işler yaptığı" iddiasıyla suç duyurusunda bulunan 3 MHP’li meclis üyesi partilerinden atıldı.

MHP'li başkanı yolsuzlukla suçlayan 3 MHP'li partiden atıldı
27 Mayıs 2021 19:31:47

MHP İl başkanı Agah Karapıçak, MHP’li belediye başkanına yolsuzluktan suç duyurusunda bulunan İskilip Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Sözer, İsmail Suakıtıcı ve Erol Kambur’un, partileri ile ilişiklerinin kesildiğini açıkladı.

Agah Karapıçak ayrıca, partinin iç tüzüğüne aykırı davranmak ve “ağır disiplinsizlik suçu işlemek"ten dolayı 3 belediye meclis üyesinin de parti disiplin kuruluna sevk edildiğini ve haklarında ihraç işlemi başlatıldığını aktardı.

Dokuz kişi suç duyurusunda bulunmuştu

İskilip'in MHP’li Belediye Başkanı Ali Sülük hakkında 5’i MHP’li 4’ü AK Partili 9 meclis üyesi, "yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığı" iddiası ile suç duyurusunda bulunmuştu. Dokuz belediye meclis üyesinin imzası ile yapılan suç duyurusunda, belediyede yapılan iş ve işlemler ile belediyeye bağlı işletmeler olan mezbahane, marangozhane, düğün salonu, tamirhane gibi birimlerde yapılan işlerle ilgili olarak, "çok ciddi yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının mevcut olduğu" ileri sürüldü.

Danıştay kararı bekleniyor

İçişleri bakanlığı müfettişleri bu iddialar üzerine İskilip Belediyesi'nde incelemelerde bulundu, inceleme sonunda tutulan rapor Danıştay’a gönderildi. İddialarla ilgili olarak halen Danıştay’dan gelecek karar bekleniyor.



0 Yorum

Yorum Yaz