Mısır'da seçimleri boykot eden 54 milyon kişinin savcılığa sevk edilmesi kararı alındı

Mısır, senato seçimlerinde oy kullanmayan 54 milyon vatandaşını Cumhuriyet Savcılığına sevk edecek.

Mısır'da seçimleri boykot eden 54 milyon kişinin savcılığa sevk edilmesi kararı alındı
28 Ağu 2020 10:58:06

Mısır Ulusal Seçim Dairesi Çarşamba günü yaptığı açıklamada bu ay içinde yapılan senato seçimlerinde oy kullanmaktan çekinen 54 milyon kişiyi Cumhuriyet Savcılığına sevk edeceğini söyledi. 

Ulusal Seçim Kurumu, seçmen listelerinde kayıtlı sayıların yaklaşık 63 milyon olduğunu bildirdi; bunlardan sadece 8,99 milyonu , herhangi bir yasama yetkisi olmayan konsey üyeliğine 200 aday seçmek için oylama sürecine katıldı.

Seçimler, Mısır'da Corona salgınının patlak vermesi ışığında gerçekleşti, ancak yetkililer gerekli tüm önleyici tedbirleri aldıklarını söyleyerek seçmenleri katılmaya teşvik etti.

Ulusal Seçim Kurumu başkanı Lashin İbrahim, oy kullanmaktan çekinenleri 500 Mısır pounduna (32 $) kadar para cezası ile cezalandıracak bir yasayı uygulamaya söz verdi, ancak komisyonun önceki seçimlerde tekrarlanan uyarılarına kimse aldırış etmedi.

Ulusal Seçim Kurumu'nun açıklamaları sosyal medyada ciddi şekilde eleştirildi ve bazıları yetkililerin kararının vatandaşlardan para toplamayı amaçladığını dile getirdi. Hükümetin yaklaşık 54 milyon seçmen hakkında dava açmasının imkansız olduğunu dile getirildi .

Etiketler:   Mısır Seçim


0 Yorum

Yorum Yaz