Muson Büyük Kayıplara Yol Açtı

Hindistan, son 25 yılın en şiddetli muson yağışları nedeniyle büyük bir afetle karşı karşıya. Muson döneminde ölenlerin sayısı 2 bin 400'e yükseldi.

Muson Büyük Kayıplara Yol Açtı
20 Kas 2019 14:31:59

Güney Asya ülkelerinde genel olarak haziran ile eylül ayları arasında etkisini gösteren muson yağmurları her yıl büyük çapta afetlere ve can kayıplarına yol açıyor.


Bu yıl Hindistan'da etkili olan muson yağmurları nedeniyle 2 bin 391 kişi ölürken, bu muson döneminde son 25 yılın en şiddetli yağışlarının etkili olduğu afet olarak kayıtlara geçti.


Muson yağışları nedeniyle yaşanan afet ve kazalarda, ölenlerin yanı sıra 15 binin üzerinde hayvanın telef olduğu, 800 bin evin ise hasar gördüğü bildirildi.


Hindistan hükümet yetkililerinden Nityanand Rai, muson yağmurlarının yol açtığı afet ve kazalara ilişkin yaptığı açıklamada, muson döneminde 2 bin 391 kişinin yaşamını yitirdiğini, 100 bin kişinin de kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldığını belirtti.


Hükümet yetkilisi açıklamasının devamında, 6 milyon 300 bin hektarlık tarım alanının muson yağmurları, su baskınları ve toprak kayması gibi nedenlerle zarar gördüğünü söyledi.

Etiketler:   muson


0 Yorum

Yorum Yaz