NATO karargahında görevli bir kişide koronavirüs tespit edildi

NATO karargahında görevli bir kişide koronavirüs tespit edildi
09 Mar 2020 14:57:30

Dünya genelinde doğrulanan yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) sayısı 110 bini aşarken, 3 bin 825 kişi virüs kaynaklı sebeplerden hayatını kaybetti.

Avrupa'da virüsün en çok görüldüğü ülke olan İtalya'da vaka sayısı 7 bin 375'i bulurken 366 kişi hayatını kaybetti. Hükûmet, virüsün daha da yayılmasını önlemek için bazı bölgelerde olağanüstü önlemler aldı.

ABD'de 35 eyalet ve başkent Washington DC'de toplam 550 vaka görüldüğü doğrulanırken, 21 kişi de hayatını kaybetti. Ülkede en çok vaka 88 ile California ve 106 ile New York'te görüldü.

Türkiye'nin komşusu İran'da dün 49 kişi daha hayatını kaybetti. Dün itibariyle ülkede 6 bin 566 vaka görüldü ve 194 kişi hayatını virüs kaynaklı sebeplerden kaybetti.

Dün, Türkiye'nin bir komşusunda daha ilk yeni tip Koronavirüs vakası tespit edildi. Bulgaristan dün iki kişiye yapılan testlerde yeni tip Koronavirüs taşıdıklarının tespit edildiğini bildirdi.

Bugün (9 Mart 2020) dünyada yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili yaşanan gelişmeler şöyle:

İran'da toplam ölü sayısı 237'ye yükseldi

İran'da 43 kişi daha Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Toplam ölü saysı 273'e ulaştı.

Koronavirüs NATO karargâhında

NATO, Brüksel’de bulunan NATO karargahında görevli bir kişide Koronavirüs tespit edildiğini duyurdu. 

Arnavutluk'ta ilk Koronavirüs vakaları tespit edildi

Arnavutluk'ta ilk yeni tip koronavirüs vakası tespit edildi. İtalya'dan gelen iki kişide Koronavirüse (Kovid-19) rastlandı.

 Açıklamada, 54 yaşındaki baba ve 28 yaşındaki oğlun birkaç günlüğüne Floransa'ya gittikleri, kendi araçlarıyla kara yolu üzerinden Tiran'a döndükleri belirtilerek, söz konusu kişilerin ilgili kurumlara müracaatlarının ardından yapılan test sonuçlarının pozitif çıktığı ifade edildi.

İran Ulusal Kriz Yönetimi Kurumu Başkanı'na Koronavirüs teşhisi

İran Ulusal Kriz Yönetim Kurumu Başkanı İsmail Neccar'ın da yeni tip Koronavirüs'e (Kovid-19) yakalandığı açıklandı.

ISNA'ya konuşan, Ulusal Kriz Yönetim Kurumu Sözcüsü Ali Bahtiyari, "Neccar, geçen hafta grip belirtileri nedeniyle sağlık merkezine başvurmuştu. Yapılan testler sonucu kendisine Kovid-19 teşhisi konuldu." dedi. Bahtiyari, birkaç gündür hastanede tedavi gören Neccar'ın durumunun iyiye gittiğini ve bugün evinde karantinaya alınacağını kaydetti.

ABD'li Kongre üyeleri kendilerini karantinaya aldı

Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi Paul Gosar ve Cumhuriyetçi Texas Senatörü Ted Cruz, Muhafazakar Siyasi Faaliyet Konferansı'nda Koronavirüs taşıyan kişilerle temasta bulunduklarını ve buy sebeple kendilerini karantinaya aldıklarını duyurdu. İki Kongre üyesi de henüz bir semptom göstermediklerini, ama önlem olarak 14 gün boyunca evlerinde kalacaklarını bildirdi.

Güney Kore'de 248 vaka daha

Güney Kore, ülkede 248 vaka daha tespit edildiğini doğruladı. Bu vakalarla birlikte ülke genelinde hasta sayısı 7 bin 382'ye yükseldi. 

İtalya'da yaklaşık 16 milyon kişiyi etkileyecek kararname

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, İtalya'nın kuzeyinde ağır karantina önlemleri alan bir kararnameye imza attı. 'Kırmızı alan' olarak nitelendirilen yüksek riskli alanlarda tüm kamu aktiviteleri, dini seremoniler ve spor karşılaşmaları iptal edildi ve tüm okullar tatil edildi.



0 Yorum

Yorum Yaz