NATO: Türkiye ve Yunanistan tatbikatı iptal etti

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Yunanistan ve Türkiye’nin gelecek hafta Doğu Akdeniz’de yapmayı plandıkları askeri tatbikatlar için iptal kararı aldıklarını duyurdu.

NATO: Türkiye ve Yunanistan tatbikatı iptal etti
23 Eki 2020 19:11:03

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Savunma Bakanları Toplantısı'nın ardından basın toplantısı düzenledi.  

Doğu Akdeniz’deki gerilime ilişkin soruları yanıtlayan Stoltenberg, "Türkiye ve Yunanistan, her iki ülkenin de milli bayramlarının kutlanacağı gelecek hafta yapılması planlanan tatbikatları iptal etme kararı aldı. Bu kararı memnuniyetle karşılıyorum" dedi. 

Stoltenberg, Türkiye'nin yapıcı ve esnek tavır sergilediğini belirterek "Bunlar istenmeyen olayları ve kazaları önlemek adına doğru yönde atılmış adımlar. Ümit ederim biz de bunun üzerine Almanya'nın istikşafi görüşmelerin başlaması için yürüttüğü çabalara ekleme yapabiliriz" diye konuştu. 

İPTAL KARARI TÜRKİYE’NİN ÖNERİSİ  

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, tatbikatların iptal kararı Türkiye'nin önerisi üzerine alındı. Türkiye'nin sorunların diyalog ve iyi komşuluk ilişkileri içinde çözümüne yönelik anlayışı kapsamında bu teklifi yaptığı öğrenildi. 

ORUÇ REİS'İN GÖREV SÜRESİ UZATILDI 

Doğu Akdeniz’de karşılıklı yeni Navtex'ler devam ederken Türkiye, dün görev süresi dolan Oruç Reis için yeni bir Navtex yayınladı. Yeni sahası Kaş, Fethiye, Marmaris ve Rodos Adası arasında kalan bölge olarak belirlenen Oruç Reis’in görevinin 27 Ekim’e kadar devam edeceği öğrenildi.

SORUMLULUK SAHASI DA GENİŞLETİLDİ 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Doğu Akdeniz'de arama- kurtarma sorumluluk sahasını genişletilmesine tepki gösteren Yunanistan’a verdiği cevapta, “Faaliyetlerimizin emniyetini de sağlamak için genişletilmiştir" ifadelerini kullanmıştı.  


 



0 Yorum

Yorum Yaz