"Neden" diye sorduğu için gözaltına alınan Furkan Gönüllüsü KHK TV'ye konuştu

Gaziantep üniversitesi önünde yaptığı "neden" etkinliğiyle gündeme gelen Furkan Gönüllüsü Ahmet Hangül KHK TV'ye konuştu.

"Neden" diye sorduğu için gözaltına alınan Furkan Gönüllüsü KHK TV'ye konuştu
03 Kas 2019 00:46:41

Sosyal medyanın takdirini kazanmayı başaran "neden" eylemi üzerine Ahmet Hangül ile yapılan kısa röportaj, KHK TV'nin youtube kanalında yer aldı.

Röportajda Furkan Gönüllüsü Ahmet Hangül, "neden" etkinliğini düzenleme sebeplerinden, bunun için üniversiteyi seçme nedenlerine ve bu bilinci nereden aldıklarına dair bir çok noktayı açıkladı.

Bu etkinlik sebebiyle yaşadığı mahkeme sürecinden de bahseden Hangül, ailesiyle kahvaltı yaptığı bir esnada evinden gözaltına alınarak hakim karşısına çıkarıldığını ve her cumartesi imza vermeye gittiğini anlattı.

Yaptığı etkinlikten asla pişman olmadığının altını çizen genç gönüllü, zalimin karşısında, mazlumun yanında olma bilincini Alparslan Kuytul Hoca'dan kazandığını söyledi.

Alparslan Hocanın da mazlumlara verdiği destekten ötürü cezaevinde olduğunu hatırlatan Hangül, "muhaliflere her türlü haksızlığı yapmaya kendilerini haklı görüyorlar" ifadelerini kullandı.

Ne Olmuştu?

Furkan Gönüllüsü Ahmet Hangül, Gaziantep üniversitesi önünde arkadaşlarıyla çeşitli zulümlere tepki çeken bir etkinlik gerçekleştirmiş ve "Alparslan Kuytul Hoca neden tutuklu?, 864 bebek neden zindanda?" şeklinde soruların yer aldığı bir dizi pankart kaldırmıştı.

Sosyal medyada büyük takdir toplayan etkinlikleri sebebiyle gözaltına alınan ve hakim karşısına çıkartılan Hangül, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.




0 Yorum

Yorum Yaz