• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Alparslan Hoca: Ben Teslim Olmadıkça Yeni Dosyalar Hazırlıyorlar, Cesedim de Çıksa Boynum Bükük Çıkmayacağım

Alparslan Hoca: Ben Teslim Olmadıkça Yeni Dosyalar Hazırlıyorlar, Cesedim de Çıksa Boynum Bükük Çıkmayacağım

Alparlsan Kuytul Hocaya bir iftar sonrası yaptığı dinî sohbet sebebiyle yeni bir soruşturma daha açıldı. Hoca, bu yeni soruşturma hakkında, "Ben teslim olmadıkça yeni dosyalar açıyorlar ama buradan cesedim de çıksa boynum bükük çıkmayacağım" diyerek tepkisini gösterdi.

Alparslan Hoca: Ben Teslim Olmadıkça Yeni Dosyalar Hazırlıyorlar, Cesedim de Çıksa Boynum Bükük Çıkmayacağım
11 Eyl 2019 14:02:16

 Alparslan Kuytul Hoca hakkında, yeni bir soruşturma daha açılarak tutuklu yargılandığı dosyaya eklendi. 


6 Eylül mahkemesinden iki gün önce dosyaya eklenen suçlama ise "pes" dedirtti.


Soruşturma, Alparslan Hocanın 2017 yılının Ramazan ayında bir iftar sonrasında  yaptığı konuşma hakkında  "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği" iddiasıyla açıldı.


Gaziantep'te katıldığı bir iftar sonrasında yaptığı dini sohbetin emniyet tarafından  engellemeye çalışıldığını öğrenen Alparslan Hoca'nın, "işte böyle iftarda bile konuşmamızdan rahatsız oluyorlar" ifadesi üzerine açılan soruşturma acizliğin resmi olarak yorumlandı.


Kapalı görüş esnasında bu soruşturma hakkında eşine bazı değerlendirmelerde bulunan Alparslan Hoca, "ben teslim olmadıkça yeni dosyalar hazırlıyorlar ama buradan cesedim de çıksa boynum bükük çıkmayacağım" ifadelerini kullandı.


Bir iftar konuşmasının dahi suç kapsamına girdirilmeye çalışılmasına Semra Kuytul, "burası Çin biz de Doğu Türkistanlıyız sanırım. İftarda  Allah demek de suç" şeklinde tepki gösterirken , sosyal medyanın da tepkisi gecikmedi.


İşte tepki çeken yeni soruşturmaya konu olan o konuşma;



Etiketler:   Alparslan Kuytul


0 Yorum

Yorum Yaz