Norveç Başbakanı korona önlemlerini ihlal ettiği için 20 bin kron ceza aldı

Doğumgünü partisi için korona virus önlemlerini ihlal eden Norveç Başbakanı Erna Solberg'e para cezası verildi.

Norveç Başbakanı korona önlemlerini ihlal ettiği için 20 bin kron ceza aldı
09 Nis 2021 13:10:21

Norveç polisi, Covid-19 tedbirleri kapsamında getirilen sosyal mesafe kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Başbakan Erna Solberg'e para cezası verildiğini açıkladı. Doğumgününde aile arasında bir parti düzenlediği saptanan Solberg, 20 bin Norveç kronu (yaklaşık 19 bin TL) ceza ödeyecek.

Emniyet Müdürü Ole Saeverud, bu tür durumların birçoğunda normalde para cezası kesmediklerini ama başbakanın, hükümetin virüse karşı önlem dayatma çalışmalarının ön vitrininde olması nedeniyle ceza verdiklerini söyledi. Saeverud, "Kanun herkes için aynı olsa da, herkes kanun önünde eşit değildir. Dolayısıyla, halkın sosyal mesafe tedbirlerine güvenini sürdürmek için [başbakana] ceza kesmek doğruydu" dedi.

'ÜLKENİN LİDERİ OLARAK TEDBİRLERİN EN ÖN CEPHESİNDE'

Saeverud, "Solberg ülkenin lideri ve virüsün yayılmasını engellemek için uygulanan tedbirlerin en ön cephesinde" dedi. İki dönemdir başbakanlık yapan Solberg, şubat ayının sonunda 60'ıncı yaş günü için bir dağdaki restoranda 13 aile üyesiyle doğumgünü partisi düzenlediği için özür dilemişti. Norveç'te korona virüsü tedbirleri kapsamında 10'dan fazla kişinin biraraya gelmesine izin verilmiyor.


EŞİNE VE RESTORANA CEZA VERİLMEDİ

Polis açıklamasında, organizasyonu Solberg ve eşi Sindre Finnes'in birlikte yaptığı ancak kuralları ihlal etmiş olan Finnes ile restorana ceza kesilmediği belirtildi.

NORVEÇ'TE KISITLAMALAR MART SONUNDA SIKILAŞTIRILDI

Eylül ayında genel seçimlere hazırlanan Solberg, virüsün yayılmasına karşı sıkı kuralları savunuyor. Norveç, Avrupa'nın en düşük enfeksiyon ve ölüm oranlarına sahip ülkelerinden biri. Bununla birlikte, daha bulaşıcı varyantlar nedeniyle 2021'in ilk üç ayında vakaların artması sonrasında ülkedeki kısıtlamalar mart sonunda sıkılaştırılmıştı

Etiketler:   norveç


0 Yorum

Yorum Yaz