O Hastanede Hemşire Yok!

Mardin Kızıltepe Devlet hastanesinde hemşire eksikliğinden dolayı Göğüs Hastalıkları Servisi yaklaşık bir aydan beri kapalı tutuluyor.

O Hastanede Hemşire Yok!
20 Ağu 2015 09:49:06
  Kurum içi atamalarından dolayı Kızıltepe Devlet Hastanesinden giden hemşire sayısı atanan hemşire sayısından fazla olduğu için, yaklaşık bir aydan beri hastanenin 3. cü katında bulunan 20 yataklı Göğüs Hastalıkları Servisi hizmet veremiyor.

11 Nisan 2011 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlayan 250 yataklı yeni Devlet Hastanesinde 6 ay önce tüm eksiklikleri tamamlanan Kadın Doğum  ile çocuk servisleri , hemşire eksikliğinden dolayı bir türlü faaliyete giremedi.

Yeni hemşirelerin  atamalarıyla kapalı olan yeni servislerin açılması beklenirken,20 yataklı Göğüs Hastalıkları Servisinin kapatılmasına vatandaşlar tepki gösterdi.

 Yaklaşık 300 bin nüfusluk bir ilçede kadın doğum, çocuk servisi eksikliği ile Göğüs Hastalıkları Servisinin kapalı olmasından dolayı bir çok hasta başka yerlere sevk edilerek mağdur ediliyor.

Konuyla ilgili telefonla görüştüğümüz Mardin Kamu Hastaneler birliği Genel Sekreteri Tunga Barçın, hemşire eksikliğinden dolayı Göğüs Hastalıkları Servisi bir aydan beri kapalı olduğunu doğrulayarak, yeni atanan 15 hemşireyle önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren servisin tekrar hizmete gireceğini söyledi.

Genel Sekreter Barçın, “ Bir çok hemşire arkadaşımız izin alıp gittiler. 20 yataklı bir servis bir aylık geçici bir süre kapatıldı. Bugün itibariyle 15 yeni hemşireyi Kızıltepe'ye görevlendirdik. Bunlar yeni mezun olduğu için, direk nöbete girmek yerine, 5-6 günlük uyum süreci var. Bu uyum süreci bittikten sonra, inşallah Pazartesi günü hemşire eksikliğinden dolayı kapatılan göğüs servisi hizmete açılacaktır.” dedi.

Barçın, 6 aydan beri hemşire eksikliğinden dolayı açılamayan kadın doğum ile çocuk servisi hakkında ise, şunları söyledi:

“Kızıltepe Devlet Hastanesi açıldığı günden beri normalde 250 yataklı olmasına rağmen, bugüne kadar 196 yatakla hizmet veriyor. Açıldığı günden beri 56 yatak eksik. Şuan o 56 yatağı aktif duruma getirdik. Evet, hemşire eksikliğimiz var, bakanlıkla da bu konu görüşüldü. 127 sağlık personeli ataması yapıldı. İnşallah Ağustos ayı sonu itibariyle hepsi başlamış olacak ve 250 yatakla hizmet vereceğiz.” diye konuştu.  (Mehmet Aslan-İLKHA)



0 Yorum

Yorum Yaz