O ilde 65 yaş üstüne yeni yasaklar!

Uşak Valiliği, 65 yaş üstü yurttaşların pazar yerlerine ve toplu taşıma araçlarına girişlerini günün belli saatlerinde yasakladı.

O ilde 65 yaş üstüne yeni yasaklar!
11 Eyl 2020 18:29:22

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun olağanüstü toplandığını duyurdu.

Toplantıda alınan kararlarda; koronavirüs salgınına dönük tedbirler kapsamında virüs bulaşma riskinin yüksek olduğu pazar alanlarına 65 yaş üstü yurttaşların saat 14.00 ila 19.00 saatleri arasında girişleri yasaklandı.

Öte yandan; 65 yaş üstü yurttaşların saat 07.00 ila 10.00 ve 16.00 ila 19.00 saatleri arasında toplu taşıma kullanmaları da yasaklandı.

Kentteki açık ve kapalı alanlarda vatandaş yoğunluğunu arttıran ikram dağıtımlarının yasaklandığının bildirildiği açıklamada, "Koltuk kapasiteleri seyreltilmiş/azaltılmış otobüsler gibi ayakta yolcu taşıma ağırlıklı toplu ulaşım araçlarında fiziki mesafe kurallarına aykırı olmayacak şekilde yüzde 20 ayakta yolcu taşınabilmesine ve ayakta alınabilecek yolcu sayısını belirtir levha ve tabelaların herkesin görebileceği şekilde asılmasına, aynı zamanda ayaktaki yolcuların durabileceği yerlerin fiziki olarak işaretlenmesine oy birliği ile karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.



Etiketler:   65 yaş ve üzeri


0 Yorum

Yorum Yaz