Okullardaki o yasak yine ertelendi!

Okul kantinlerinde çocukların korunması ve özellikle obezite tehdidine karşı “Okul Gıdası” onayı alınması zorunluluğu pandemi koşulları nedeniyle bir yıl ertelendi.

Okullardaki o yasak yine ertelendi!
22 Eki 2020 15:01:50

Okullarda çocukların sağlığını tehdit eden hazır gıdalara karşı alınan tedbirler, 2021-2022 eğitim öğretim sezonuna bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, okul gıdalarıyla ilgili kapsamlı bir değişiklik getiren düzenlemeleri Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan yeni tebliğle 2021-2022 eğitim öğretim sezonuna bırakıldı.

Uygulamaya girecek tebliğde öne çıkan başlıklar şöyle:

KRİTERLER MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI SİTESİNDE YAYIMLANACAK

Tebliğe göre Sağlık Bakanlığı belirlemiş olduğu okul gıdası kriterleri ve onay alan ürün ve işletmelerin isimleri artık Millî Eğitim Bakanlığı internet sayfasında yayımlanacak.

BAKKAL VE MARKETLERDE DE SATILABİLECEK

Okul Gıdası Logosu bulunan ürünler; bakkal, market ve benzeri perakende işletmelerde de satışa sunulabilir.

BAKANLIKLAR VE STK’LAR DA KOMİSYONDA YER ALACAK

Başvuruların ve taleplerin değerlendirilmesi için kurulacak komisyon; Bakanlıktan üç, Sağlık Bakanlığından iki, Millî Eğitim Bakanlığından iki temsilci olmak üzere yedi üyeden oluşacak. Gerekli hallerde ilgili diğer Bakanlıklar ve sivil toplum kuruluşları da davet edilecek.

BAŞVURULAR TARIM İL MÜDÜRLÜKLERİNE YAPILACAK

Gıda işletmecisi onay için Tarım İl müdürlüklerine başvuracak. Yerinde yapılan denetimlerin ardından onay verilen işletme ve ürünler Bakanlık internet sayfasında yayımlanacak. Düzenleme 6 Eylül 2021'de yürürlüğe girecek.

AYKIRI DAVRANANLARA İDARİ CEZA UYGULANACAK

Bu Tebliğ hükümlerine aykırı davrananlar hakkında Bakanlıklar ilgili mevzuat çerçevesince idari yaptırımlar uygulayabilecek.

Etiketler:   kantin


0 Yorum

Yorum Yaz