Ömer Çelik, NATO'ya çağrıda bulundu

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, NATO'ya çağrıda bulundu. Çelik, "Bir NATO ülkesi saldırıya uğradı. NATO'nun somut olarak görevini yerine getirmesi gerekir" dedi.

Ömer Çelik, NATO'ya çağrıda bulundu
28 Şub 2020 12:12:28

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İdlib’deki Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına rejim güçlerinde saldırı düzenlendiğini, saldırıda 29 Türk askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Vali Doğan, çok sayıda yaralı bulunduğunu, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu kaydetti.

Yaralıların kan ihtiyacı bulunmadığını da belirten Vali Doğan, askerlerin tedavilerine başlandığını da duyurdu. Hatay Valisi Doğan ilaveten, hastanelerin çevresinde yığılma yaşanmaması için çağrı da yaptı.

Reuters'ın haberine göre, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise İdlib'deki hava saldırılarında en az 34 Türk askerinin hayatını kaybettiğini öne sürdü. Gözlemevi'nin direktörü Rami Abdulrahman, dpa'ya yaptığı açıklamada, Türk askerlerinin bulunduğu konvoyun, Suriye jetleri ve topçuları tarafından Serakib kasabası yakınlarında vurulduğunu söyledi.

İspanyol haber ajansı EFE de en az 30 Türk askerinin yaşamını yitirdiğini iddia etti. Ajans, haberini Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yakın kaynaklara dayandırdı.

Türkiye'den NATO'ya çağrı

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştüğü kaydedildi.

CNN Türk yayınına telefonla bağlanan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, NATO'ya çağrıda bulundu. Çelik, "Bir NATO ülkesi saldırıya uğradı. NATO'nun somut olarak görevini yerine getirmesi gerekir" dedi.

AP Raportörü: AB güvenilir müttefik  

İdlib saldırısı sonrası Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Türkiye'ye destek veren bir açıklama yaptı. Twitter üzerinden bir mesaj yayınlayan Amor, Suriye'de hedef alınan Türk askerleriyle ilgili üzüntüsünü paylaştı ve mülteciler konusundaki gelişmelerle ilgili endişelerini dile getirdi.  

AP üyesi Amor, Rusya'yı kastederek "AB, Türkiye'nin yeni güçlü dostlarından çok daha güvenilir. Tek taraflılığı terk edin, sonuç vermiyor" ifadesini kullandı.



0 Yorum

Yorum Yaz