Onlarca Yahudi yerleşimci Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

Fanatik Yahudi yerleşimciler kalabalık gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya baskın çağrılarını sürdürürken, bu sabah onlarca yerleşimci işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Onlarca Yahudi yerleşimci Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi
05 Eyl 2021 14:18:55

Kudüslü kaynaklar, bu sabahki baskına 144 Yahudi yerleşimcinin katıldığını açıkladı.

Kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin baskınının Mescid-i Aksa’nın doğu kesiminde yoğunlaştığını ve yerleşimcilerin baskın sırasında provokatif tavırlar sergilediklerini bildirdi.

Bu arada, fanatik Yahudi cemaatlerinin “Baskına katıl, korkma! Polis Tapınak Tepesi’ni koruyor” sloganıyla Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınlara katılmaya teşvik ettiği belirtildi.

Sözde heykel cemaatleri, önümüzdeki Salı günü başlayıp on gün devam edecek Yahudi bayram günlerinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme çağrıları yapıyor.

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Kudüs’teki sözcüsü Muhammed Hammade de Filistinlileri baskınlara karşı koymak için seferber olmaya davet etti.

Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınlara katılan Yahudi yerleşimcilerin işgal ordusu ve polisi tarafından korunduğuna dikkat çeken Hammade, Filistinlilerden Mescid-i Aksa’yı kirletmeye tevessül etmeleri halinde Yahudilerin bayram günlerini öfke gününe dönüştürmelerini istedi. 

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri de Yahudi yerleşimcilerin baskın girişimlerine karşı koymak için Mescid-i Aksa’da nöbet tutma çağrısında bulundu.



0 Yorum

Yorum Yaz