Osman Şiban serbest bırakıldı

Mersin’de bulunan evine yapılan baskınla gözaltına alınan Osman Şiban, fiziki ve psikolojik olarak ifade veremeyecek durumda olduğu için serbest bırakıldı

Osman Şiban serbest bırakıldı
12 Oca 2021 12:44:38

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında bu sabah polis Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Güneş Mahallesi’nde ikamet eden Osman Şiban’ın evine baskın düzenledi. Baskın sonrası Şiban gözaltına alınarak, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere ambulansla Toros Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre Şiban’ın avukatı Baran Bilici, örgüte yardım ve yataklık’ suçlaması ile gözaltına alındığı bilgisini verdi. Hastaneden alınan sağlık raporu doğrultusunda Şiban, fiziki ve psikolojik olarak ifade veremeyecek durumda olduğu için serbest bırakıldı. Şiban, yeniden ambulans eşliğinde evine gönderiliyor. 

NE OLMUŞTU?

Van’ın Çatak ilçesinde 11 Eylül 2020’de askerler tarafından gözaltına alınan Osman Şiban ve yaşamını yitiren Servet Turgut’un helikopterden atıldığı iddia edilmişti. Şiban tedavisi için Mersin’de ikamet eden ailesinin yanına getirilmişti.



0 Yorum

Yorum Yaz