Özgürlük Yürüyüşlerinin Bu Hafta 3 Mahkemesi Görülecek

Furkan gönüllülerine yargı zulmü devam ediyor... Alparslan Kuytul Hoca'ya özgürlük talebiyle yapılan yürüyüşler sebebiyle açılan mahkemeler sürüyor. Aralarında Semra Kuytul Hocahanım'ın da bulunduğu Furkan gönüllüleri bu hafta üç kez hakim karşısına çıkacak.

Özgürlük Yürüyüşlerinin Bu Hafta 3 Mahkemesi Görülecek
28 Oca 2020 12:40:02

5 Aralık'ta Bolu F Tipi cezaevinden tahliye edilen Alparslan Hoca'nın tutukluğu süresince yapılan yürüyüşlerin yargılanması devam ediyor.

2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefetten yüzlerce kişinin yargılandığı davalarda çoğu mahkeme beraat ile sonuçlanırken, bazı dosyaların yargılaması defalarca ertelendi.

29 Ocak Çarşamba günü Adana 24. Asliye ceza mahkemesinde, 17.01.2019 tarihli adalet bekleyişinde kaldırılan dövizler ve pankartlar sebebiyle açılan davanın ikinci duruşması görülecek. Hakimin izinli olması sebebiyle ilk duruşması ertelenen ve 21 kişinin yargılandığı davada Semra Kuytul Hocahanım da var.

Öte yandan Adana 2. Asliye ceza mahkemesinde 9.15 ve 9.30 olmak üzere ard arda görülecek iki yürüyüş mahkemesinde ise nihai kararın verilmesi bekleniyor. Aralarında Semra Hocahanım'ın da bulunduğu dosyalardan birinin Perşembe günü altıncı duruşması görülecek.

Özgürlük için yürümenin 2911 sayılı kanunun 3. maddesi gereğince yasal olduğu bilinmesine rağmen Hocahanım'ın yürüyüş mahkemelerinden birinin beş kez ertelenmesine Hocahanım, "Hakim beraat vermek istemiyor ancak yılmayacağız" diyerek tepki göstermişti.

Hakkında 11 ayrı dosyadan mahkeme açılan Hocahanım daha önce, yürüyüş sebebiyle gözaltına alınmasını mahkemeye taşımış ve manevi tazminat kazanmıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz