Özgürlük Yürüyüşleri 100. Gününde!

Alparslan Kuytul Hocanın tutukluluğunun 217. gününde başlanan ve aralıksız devam eden özgürlük yürüyüşleri bugün 100. Gününde! Özgürlük yürüyüşlerine dair ayrıntılar şöyle;

Özgürlük Yürüyüşleri 100. Gününde!
01 Oca 1970 02:00:00

DÜNYA GENELİNDE SES GETİRDİ /ÖZGÜRLÜK ADINA MİLYONLARCA ADIM


Özgürlük, adalet ve akıl ve ruh sağlığı için günde 10 bin adım sloganıyla, artan zulümlerle dikkat çekmek için başlanan özgürlük yürüyüşleri dünya genelinde büyük ses getirdi. Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli illerinde aralıklarla yapılan yürüyüş; Adana ve Başkent Ankara’da aralıksız bir şekilde yapılarak bugün 100. gününe ulaştı. Geride bırakılan bu sürede Alparslan Kuytul Hocanın talebe ve sevenleri, özelde Alparslan Hocanın haksız tutukluluğuna son verilmesi genelde özgürlük ve adalet için milyonlarca adım atmış oldu.

SON YILLARIN EN ETKİLİ SESSİZ ETKİNLİĞİ

Adana'da başlayan özgürlük ve adalet mücadelesi tüm Dünya’ya "özgürlük yürüyüşleriyle" yayıldı. 100 gündür ülke ve dünya genelinde büyük yankı bulan yürüyüşler, Türkiye’de ise polis engeline takıldı. Farklı zamanlarda özgürlük için yürüyen, aralarında bebek ve çocuklu annelerin de bulunduğu yüzlerce kişi, atkı sebebiyle saatlerce gözaltında tutularak mağdur edildi, hakarete uğradı, ifade verilmeye zorlandı hatta mahkemelik oldu. Yurt genelinde 15 farklı il ve ilçede özgürlük simgeli atkı ile yürümeleri sebebiyle toplamda 348 kişi gözaltına alındı, 165 kişi hakkında tutanak tutularak emniyette ifadeye çağrıldı. Yaklaşık 70 kişi mahkemelik oldu.

HER ŞEYE RAĞMEN ASLA BIRAKMADILAR

Özgürlük simgeli atkı ile yürüyenlerin birçok şehirde Emniyet tarafından mağdur edilmesi, haksız gözaltına alınmalarına haklarında mahkeme kararı çıkmasına rağmen özgürlük yürüyüşlerine olan ilginin arttığı görüldü. Bugün ise 100. Gününde özgürlük yürüyüşlerine olan ilginin daha da arttığı görülüyor.

100. GÜNE ÖZEL ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ

Zararsız ve sessiz eylemlerine kararlılıkla devam eden Alparslan Kuytul Hoca'nın sevenleri bugün 100. güne özel yürüdü. Adana’da 20 ayrı caddede yürüyen kalabalık Atatürk parkında buluşarak özgürlük yürüyüşleri 100. GÜNÜNDE yazan büyük pankart açtı.

NE ZAMANA KADAR SÜRECEK

Şehir merkezlerinde sessizce yürüyen gönüllüler başta, 8 Kasım'da terörden tahliye olan ancak bir başka dosyadaki dava sebebiyle tutukluluğu devam eden Alparslan Kuytul Hoca’ya reva görülen haksızlıklar olmak üzere zulüm bitene kadar bu tarz farkındalıklara devam edeceklerini ifade ettiler.

Özgürlük yürüyüşlerinin 100. gününden kareler;

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz