Pakdemirli: Et fiyatlarında Avrupa ile aynı seviyedeyiz

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, sağlıklı gıdalarla ilgili yapılan spekülatif açıklamalara tepki göstererek 'Bizim bulgurumuz varken neden kinoaya gidiyoruz' dedi. Et fiyatları ile ilgili de Pakdemirli 'Bugün itibariyle et fiyatlarında da Avrupa ile aşağı yukarı aynı seviyeye geldik. Korona sürecinde makarna filan arttı da, et fiyatlarında artış oldu mu? Fiyat konusunda şu anda bir sıkıntı yok' diye konuştu.

Pakdemirli: Et fiyatlarında Avrupa ile aynı seviyedeyiz
23 Haz 2020 09:54:20

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, sağlıklı gıdalarla ilgili yapılan spekülatif açıklamalara tepki göstererek 'Bizim bulgurumuz varken neden kinoaya gidiyoruz' dedi. İş insanlarını ceviz ve badem yatırımına davet ettiklerini belirten Pakdemirli, “10-15 yılda kendini ödeyen yatırımların peşinden koşuyorsun. Gel, burada 5 senede yatırımı çıkaran bir sistem var" diye konuştu.

"BUNLARLA İLGİLİ ŞU AN MECLİS'TE YASA TASARISI VAR"

Hürriyet'in haberine göre Pakdemirli şöyle devam etti: "Bir ara doktorlar sağlık reçetelerine 'ayçicek yağını tüketin' diye yazmışlar. Hiçbir yağ reçeteye yazılmaz.

Bence yazılacaksa da zeytinyağı yazılır ama 1980'lerde bunları yapmışlar. Bazı insanlar çıkıp televizyonlarda ‘şunları şunları tüketme insanlara zararlı’ diye konuşuyorlar. Bunlarla alakalı şu an Meclis’te yasa tasarısı var.

"BİLİM KURULU OLUŞTURACAĞIZ"

"Önümüzdeki dönemde bir bilim kurulu oluşturacağız. Açıklama yapana, kendi namına kendi muayenesi için açıklama yapana, adam çekmek için yapılan bu tarz aksiyonlara, bu tarz yalanlara inanmayacağız. Adamı çağıracağız diyeceğiz ki ‘kardeşim sen böyle dedin ama hangi bilimsel dayanağa dayanarak söyledin.’

Efendim domates yemeyin kanser yapar. Tamam ‘bunu dedin ama hangi bilimsel gerçeğe dayanarak dedin’ diye soracağız. Burada böyle bir düzenleme yapacağız. Çünkü gıda alanı kirletmeye çok müsait. Yasa tasarısı bekliyor. Baskın denetimlerimizle tağşişin üstüne gittik mesela. Eskiden isim değiştirerek devam edebiliyorlardı, bu gelen tasarıyla bunun da önüne geçeceğiz."

"AVRUPA İLE AYNI SEVİYEDEYİZ..."

Et fiyatları konusunda bugüne kadar Avrupa ile çok rekabetçi olunamadığını belirten Pakdemirli "Asıl sebebi de Avrupa’da domuz yetiştirmek çok kolay. Çok ucuz ikamesi olduğu için et fiyatlarını bir yerde baskılıyor.

Ama bugün itibariyle et fiyatlarında da aşağı yukarı aynı seviyeye geldik. Korona sürecinde makarna filan arttı da, et fiyatlarında artış oldu mu? Fiyat konusunda şu anda bir sıkıntı yok" diye konuştu.



0 Yorum

Yorum Yaz